Cum te obisnuiesti sa respecti o rutina corecta de ingrijire a tenului
3/39117
calendar_month 04 Ian 2023, 00:00
Care femeie nu își dorește un ten frumos și strălucitor, lipsit de imperfecțiuni? Natura trebuie și ea ajutată un pic, așa că este nevoie să îți alcătuiești o rutină de îngrijire a tenului dacă vrei ca aspectul tău să fie mereu impecabil. Despre ce trebuie să faci îți vom detalia și noi în rândurile de mai jos.

Curățarea tenului

În fiecare dimineață, dar și seara, tenul tău are nevoie de o bună îngrijire. Și, de fiecare dată, înainte de a face oricare alte proceduri, nu uita că este nevoie de curățarea lui. De asemenea, indiferent de ce metode alegi pentru a-i oferi acestuia aspectul dorit, produsele folosite trebuie să fie de bună calitate, din ingrediente naturale, și care sunt potrivite cu tipul tău de ten.

Dar, să revenim la curățare. Demachierea trebuie să devină o obișnuință în fiecare dimineață și seară, pentru că în acest fel îți vei ajuta porii să respire și nu te vei confrunta cu exces de sebum, puncte negre sau coșuri. Dacă ai tenul mixt sau gras, un gel de curățarea lavabil este perfect. În schimb, tenul sensibil sau uscat se simte foarte bine atunci când folosești un ulei demachiant. Nu uita nici de loțiunea tonică, pe care trebuie să o folosești la încheierea curățării tenului.

Folosește exfoliant și mască

Măcar o dată pe săptămână tenul ar trebui să aibă parte de un mic răsfăț, și anume o ședință de exfoliere și aplicarea unei măști de față. Nu vei exagera însă cu exfoliantul, chiar dacă ai tenul grass. De fiecare dată vei respecta recomandările producătorilor de pe ambalaj sau vei cere sfatul specialiștilor în domeniu dacă nu ești suficient de lămurită.

Ser pentru ten

Aici este etapa din îngrijirea tenului pe care multe urmașe ale Evei o ”uită”, dar tu nu trebuie să procedezi așa. Serul este ceva mai lejer decât o cremă, așa că pătrunde mult mai adânc în straturile pielii și, în același timp o pregătește pe aceasta pentru aplicarea cremei. Efectele benefice ale cremei tale de față vor fi mult mai mari dacă în prealabil folosești ser. Nu uita să îi acorzi acestuia suficient timp pentru a fi bine absorbit.

Crema pentru față

O crema hidratanta de fata nu are voie să lipsească din trusa ta de produse cosmetice. Ai nevoie de una matifiantă atunci când ai tenul mixt sau gras, calmantă pentru pielea sensibilă și antirid atunci când ai ajuns la maturitate. Cu ajutorul acestei crème, tenul tău este mult mai bine hidratat, hrănit și reușești să ții la respect și unele imperfecțiuni cum ar fi petele pigmentare sau acneea. Chiar și ridurile nu își vor mai face simțită prezența atât de repede.Pentru a aplica în mod corect crema hidratantă, trebuie să o faci dimineața și seara, și vei folosi pe față, decolteu și gât. Există crème hidratante de zi sau de noapte, fiecare cu efectele sale. Cea de noapte ajută pielea ta să se regenereze și o hrănește, în timp ce crema de zi îi oferă acestuia luminozitate și protecție. Nu uita de o cremă specială pentru zona ochilor și de un balsam de buze și gata, perfecțiunea a fost atinsă!

Foto: Freepik