DAAFACERI - MAI MULT DECAT UN SIMPLU PROIECT
calendar_month 18 Oct 2007, 00:00
Echipa DaAfaceri ne-a invitat ieri, 17 octombrie, sa-i aflam povestea. In sala AGIR din Cibernetica, ASE, asociatia studenteasca DaAfaceri a organizat o conferinta dedicata voluntariatului si i-a avut ca mentori pe Dragos Bucurenci, Director al Asociatiei "Salvati Dunarea si Delta", Nicolae Naumof, Managing Partner al Picant, membru fondator DaAfaceri si Adrian Cocosila, HR manager al Active Soft.
Dragos Bucurenci, un veritabil profesionist in domeniul voluntariatului, le-a vorbit studentilor participanti despre implicatiile unei astfel de activitati, despre responsabilitati si avantaje. Acum este director, dar inceputul a fost intr-o asociatie de voluntariat, si anume `Salvati copii`. I-a placut enorm, l-a motivat, si-a gasit vocatia si iata ca acum a devenit un profesionist.
I-a indemnat pe studenti sa se voluntarieze acelor asociatii care au nevoie stringenta de oameni, si acelor echipe care au misiuni compatibile cu dorintele lor. E foarte important ca cel care se vrea a fi un voluntar, sa stie care este domeniul care i se potriveste pentru a putea face performanta si mai ales, asa cum sustine si echipa DaAfaceri, pentru a-si construi un viitor.
Si pentru ca dilema de a-ti lua in job sau a activa intr-un ONG incepe sa capete contur, Dragos le-a vorbit studentilor si despre avantajele voluntariatului. Astfel, ai ocazia ca intr-un ONG, sa lucrezi exact in departamentul in care vrei sa faci performanta. Chiar daca este o organizatie non-profit, o asociatie studenteasca functioneaza asemeni unei companii. Este impartita in departamente: marketing, financiar, media, sau management. Are nevoie de mesaje si campanii de promovare, pot fi propuse si implementate proiecte. Totul se reduce la a vrea mai mult, de la tine, de la ceilalti, de la viitorul tau, asa cum te vrea si Echipa DaAfaceri.
Nicolae Naumof, Managing Partner al Picant, le-a prezentat participantilor, in mod particular, drumul unui student de la asociatia studenteasca DaAfaceri la o cariera profesionala. Nu a uitat de munca asidua, obstacolele aparute in calea proiectelor, sau zilele prelungite la scoala, dar nici de petrecerile nebune, satisfactiile reusitelor, sau recunoasterea publica a meritelor. A confirmat afirmatia lui Dragos Bucurenci de a te voluntaria intr-un domeniu care te defineste, decat intr-un job care nu te solicita si nu te reprezinta.
Adrian Cocosila, HR manager al Active Soft, a venit sa le vorbeasca studentilor din perspectiva angajatorului. Cei mai multi studenti se tem de ideea de a nu se putea integra pe piata muncii din cauza lipsei de experienta. Au credinta ca experienta se acumuleaza numai intr-un job sau doua inainte de a aplica pentru postul visat. Adrian Cocosila le-a adus la cunostinta studentilor faptul ca trendul pe piata angajatorilor este de a se detasa de aceste canoane si de a analiza in mod unic un aplicant. Fiecare companie are personalitate proprie, iar tendinta angajatorului este de a-si completa personalul doar cu acei oameni congruenti cu aceasta personalitate. Nu se pune accent neaparat pe experienta, ci pe profilul individului. De aceea candidatii trebuie sa raspunda unor intrebari care nu sunt nici pe departe referitoare la experienta profesionala, cat la experianta de viata. Trebuie sa dovedeasca un grad ridicat de creativitate, spontaneitate si multa dorinta.
Noutati