studentie.ro  » diverse » stiri » De ce abandoneaza studentii facultatea? Mai mult de un sfert dintre ei renunta la studii in primul an.

De ce abandoneaza studentii facultatea? Mai mult de un sfert dintre ei renunta la studii in primul an.

Publicat: 09 Feb 2022 | Vizualizari: 77

Studentia este considerata cea mai frumoasa perioada. Prieteniile, viata de camin, primii pasi facuti in cariera si construirea unei perspective de viitor...cam asa s-ar traduce viata de student. Numai ca, pare ca nu este pentru toata lumea. Asta, avand in vedere faptul ca, mai bine de un sfert dintre studenti renunta la facultate in primul an. Un studiu realizat de Alianta Nationala a Studentilor din Romania, arata ca in medie 36% dintre studenti renunta anual la facultate. Motivele variaza: unii nu pot tine pasul cu domeniul ales, altii nu sunt motivati sau apar problemele financiare care pe multi ii determina sa aleaga sa munceasca in detrimentul studiilor.

Primul an de facultate, decisiv pentru student

Primul contact cu viata de student este decisiv pentru multi tineri. Un factor determinant este motivul pentru care au ales facultatea. Este o decizie personala, bazata pe aptitudinile si dorintele studentului? Este o alegere ghidata de parinti? Care este motivatia? Unul dintre motivele pentru care cei mai multi (peste 36%) studenti abandoneaza facultatea inca din primul an il reprezinta faptul ca aleg studiile universitare fara a sti daca domeniul li se potriveste. Este o decizie importanta si de multe ori luata gresit. Consilierea in cariera lipseste in Romania. O analiza corecta si obiectiva, facuta tinand cont de abilitati, vocatie, tipul de motivatie, le-ar putea oferi o perspectiva mult mai clara tinerilor.

Cauzele abandonului studiilor universitare

Un studiu realizat de U. Heublein si colaboratorii sai de la Centrul German pentru Cercetare in Invatamantul Superior si Studii Stiintifice a scos la iveala mai multe motive pentru care tinerii parasesc universitatile inainte de a obtine o diploma. Acestea au fost impartite pe mai multe categorii:

- probleme de performanta
- lipsa de motivatie
- dificultati financiare

Citeste mai mult pe Risco.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00