De ce este importanta motivatia in viata barbatilor?
3/39187
calendar_month 21 Iun 2023, 00:00
Motivația este combustibilul care alimentează activitățile de zi cu zi și este extrem de importantă în viața fiecărei persoane.

Viața personală și profesională a bărbaților poate fi destul de provocatoare în condițiile în care, deși distribuția sarcinilor domestice dintre parteneri este aproape echitabilă, aceștia concurează cu supraaglomerarea de roluri.

Cândva, bărbații au fost luptătorii de serviciu în războaie simbolice sau adevărate, stâlpii evoluției sociale. În ziua de azi, chiar dacă întrucâtva eliberat, bărbatul e încurajat să-și arate emoțiile, dar să continue să fie puternic și să aibă un venit substanțial. Întrebarea e ,,Cum își găsește bărbatul motivația?’’

Despre toate acestea vom discuta în cele ce urmează.

De ce este importantă motivația?

Motivația înseamnă entuziasm, pasiune și ambiție. Reprezintă dorința de a începe un lucru și de a-l duce la bun sfârșit. Este o sursă interioară de energie și determinare care alimentează dorința de a-ți atinge obiectivele și de a-ți depăși limitele.

Motivația oferă sens vieții și te ajută să faci alegeri înțelepte în ceea ce privește timpul și resursele tale. Atunci când sunt motivați, oamenii sunt dispuși să depună eforturi suplimentare și să înfrunte toate obstacolele care pot apărea.

Cu alte cuvinte, motivația este importantă căci te îndeamnă să-ți depășești fricile și să îmbrățișezi noi experiențe, oferindu-ți oportunitatea de a te dezvolta pe plan personal și profesional.

Motivația la bărbați

Motivația la bărbați este procesul interior ce ghidează și susține comportamentele orientate spre atingerea obiectivelor. În principiu, bărbatul caută să dobândească un comportament individual puternic, care face diferența între succes și eșec.

Bărbații se confruntă adesea cu presiunea socială în ceea ce privește succesul lor. O presiune care azi se poate traduce printr-un perfecționism inoculat la toate nivelurile – de la profesional la personal.

Motivația îi ajută să-și păstreze pasiunea și interesul pentru ceea ce fac, să-și depășească limitele și să se ridice la înălțimea așteptărilor. Cel puțin la înălțimea așteptărilor proprii.

Cum își găsește bărbatul motivația?

Bărbatul nu se defineşte, atât în raport cu femeia și cu societatea, cât în primul rând cu băieţelul din care a evoluat.

În definitiv, bărbatul vrea progres. El caută mereu să se definească, să fie împlinit personal și profesional. Dacă în urmă cu 50 de ani, bărbatul era supra validat și avea rolul de provider, lucrurile nu mai sunt chiar așa.Multă vreme s-a crezut că motivația profesională a bărbatului o exclude pe cea orientată spre viața personală, de familie, însă modernitatea ne-a dovedit că nu e așa. Ambele sunt extrem de importante, iar găsirea motivației poate fi un proces individual și personal pentru fiecare bărbat.

E omenește să fie așa și de aceea bărbații au mereu nevoie de motivații bine stabilite, care să facă lucrurile mai ușor de dus.

Factorii care motivează un bărbat să evolueze profesional și personal

Motivația bărbatului este influențată de mai mulți factori, inclusiv de nevoile sale individuale, personalitatea, mediul în care trăiește și alte lucruri.

Iată câțiva dintre cei mai importanți factori care influențează motivația:

Importanța feedback-ului pozitiv

Feedback-ul este piatra de temelie a procesului de îmbunătățire continuă. De aceea, este o parte importantă a oricărei relații, fie ea personală sau profesională. Iar cel pozitiv este important, deoarece reprezintă un suport al comportamentul eficient la locul de muncă și acasă.

De asemenea, feedback-ul oferit de persoana iubită este foarte prețios pentru bărbați deoarece, în primul rând, îi ajută să înțeleagă ce fac bine dar și unde greșesc.

Nevoile personale (intime)

Fiecare bărbat are anumite nevoi și dorințe care îi influențează motivația. Aceste nevoi pot include nevoi fiziologice, cum ar fi nevoia de sex și nevoie de somn, dar și nevoi psihologice, cum ar fi nevoia de a fi înțeles și iubit de partener/ă.

De aceea, bărbații care vor să ai aibă o viață sexuală activă și intensă pentru cât mai mult timp, caută cele mai bune pastile potență. Poate, tocmai de aceea există un interes crescut pentru suplimente naturiste, în acest sens s-au scris online diferite păreri despre Power V8 dar și alte produse similare.

Mediul de lucru

Mediul în care bărbații lucrează le poate afecta motivația. În general, cele care oferă oportunități de dezvoltare, sprijin și care investesc în resursa umană pot crește motivația, în timp ce mediile toxice reduc considerabil motivația.

La locul de muncă oamenii petrec, în medie, o treime din zi. De aceea, este important ca timpul acesta să fie investit într-un mediu cât mai echilibrat. Așadar, răspunsul la întrebarea „Cum își găsește bărbatul motivația?” se află, de fapt, în modul în care acesta alege să-și trăiască viața.

Copyright imagini: https://www.123rf.com/