De ce sa alegi un set de cauciucuri pentru ATV mari daca iti doresti sa te apuci de off-road?
3/38890
calendar_month 22 Nov 2021, 00:00
Daca detii un ATV profesional, mai mult ca sigur te-ai intrebat deja cum ar fi sa te apuci de off-road. Aceasta activitate este ideala pentru cei care iubesc natura, fiind desfasurata pe drumuri si piste neasfaltate.

Cu alte cuvinte, ai sansa de a conduce direct pe nisip, noroi sau zapada si de a te distra in acelasi timp. Inainte de a incepe, este insa necesar sa acorzi atentie setului de cauciucuri pentru ATV. Iata de ce rotile trebuie sa fie mai mari decat cele standard si cum sa alegi dimensiunile potrivite!

Garda la sol si tractiunea

Rotile mari ale unor cauciucuri ATV cresc distanta de la sol la sasiu si axul diferential. Pe langa asta, ele sporesc unghiurile din rampe si permit urcarea intr-un mod mai simplu. Kiturile de suspensie nu ofera acelasi beneficiu, desi sunt proiectate pentru un stil de pilotare agresiv. In mod contrar, singurul avantaj pe care-l ai este absorbtia socurilor la impact.

Asadar, ar fi bine sa fii pregatit din timp cu ambele elemente. Rotile mari mai sunt utile pentru sporul de tractiune. Acestea au o circumferinta si o suprafata de contact superioara cu drumul, astfel incat treci mai usor peste obstacole. Prin urmare, gropile si pietrele nu mai sunt un inconvenient la fel de mare.

Nivelul de rezistenta

Spre deosebire de rotile obisnuite, cele mari pot fi concepute pentru anumite tipuri de teren specifice. Spre exemplu, exista roti create special pentru a face fata noroiului. Suprafata de contact este una superioara, ceea ce inseamna ca exista o crestere in ceea ce priveste flotatia. In plus, este redus impactul asupra terenului si mediul ramane intr-o stare optima.

Un alt avantaj al unui set de cauciucuri pentru ATV profesional consta in faptul ca poti dispune de protectie suplimentara in cazul evenimentelor ce ar putea cauza pana. Acest lucru se intampla fiindca este utilizata o cantitate mai mare de cauciuc. Un aspect neplacut ar putea fi consumul, cauzat de greutatea suplimentara. Exista mai multa frecare si rezistenta a aerului, dar asta nu trebuie sa te opreasca.

Numerele de pe flanc

Fiecare set de cauciucuri pentru ATV are un cod imprimat, similar cu cel al anvelopelor de pe masini. Acesta este alcatuit din 3 cifre, formula fiind de tipul 25x9.00-10. Primul numar este legat de inaltime, iar al doilea de latime.

Ultimul numar reprezinta diametrul, calculul fiind efectuat in inch. Pe drumurile periculoase, ATV-ul poate avea una sau doua masuri mai mari pe roti fata de versiunea standard. In situatia in care iti doresti aceasta modificare, asigura-te ca ai ales un produs adaptat locului unde iti practici activitatea.

De ce sa te apuci de off-road?

Atat cei care practica off-road ocazional, cat si persoanele care au transformat asta intr-un hobby pot confirma faptul ca este placut sa petreci mai mult timp in natura. In plus, te poti distra ore in sir sau chiar zile la rand impreuna cu familia, prietenii sau alti pasionati in domeniu. Daca te simti pregatit, tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un set de cauciucuri ATV corespunzator si sa te apuci de lucru. La un magazin online specializat ai parte de livrare la 24-48 de ore de la efectuarea comenzii.