Desfasurator comportamental pentru prima zi la job: cum sa lasi o prima impresie buna
3/38899
calendar_month 13 Dec 2021, 00:00
Căutarea locurilor de muncă nu este un proces pe care să-l parcurgă cineva de plăcere. Uneori pot apărea oferte imediat, alteori acestea se lasă așteptate. Iar asta poate deveni frustrant. Dar acesta este un proces necesar pentru intrarea pe piața muncii, mai ales după terminarea anilor de studiu. Ceea ce este de reținut este faptul că ofertele bune și foarte bune se evaporă imediat. Din acest motiv, pentru a găsi locul de muncă ideal trebuie să fii perseverent și consecvent în căutări. Nu știi niciodată când se ivește ocazia perfectă și când poți găsi jobul visurilor tale.

Atunci când găsești oportunitatea potrivită trebuie să profiți la maximum de ea. Și pentru că prima impresie contează foarte mult, ți-am pregătit o serie de sfaturi referitoare la ce să faci în prima ta zi la job.

Iată ce să faci în prima zi la locul de muncă

Să ajungi mai devreme. Ca și în cazul interviului, este important să arăți că ești entuziasmat de noul început și ești organizat. Asta vei da de înțeles dacă ajungi puțin mai devreme decât ora de începere. Dacă vei merge pe o rută nouă, acordă-ți suficient timp pentru cazul în care ești prins în trafic.

Fii amabil. Este posibil să fii prezentat multor oameni în prima ta zi. Aceasta este șansa ta de a face o primă impresie foarte bună pentru colegii de muncă. O strângere fermă de mână și menținerea contactului vizual sunt esențiale. De asemenea, fă eforturi pentru a-ți cunoaște supervizorul și colegii. Profită de fiecare ocazie pentru a arăta că vrei să faci parte din echipă

Pune întrebări. La început nu vei fi pregătit pentru tot ceea ce va implica noul tău job, așa că nu-ți fie teamă să pui întrebări. Dacă nu ești sigur de ceva întreabă pur și simplu. Asigură-te că ai un carnețel și un stilou sau pix la îndemână pentru a nota orice consideri că ai putea uita.

Ia ințiativă. De fiecare dată când ai ocazia. Nu există niciodată „Nu este nimic de făcut”. Întreabă-ți colegii de muncă dacă au nevoie de ajutorul tău sau întreabă-ți supervizorul dacă mai poți lucra la ceva. Fii profesionist în ceea ce faci și străduiește-te să dai un exemplu. Chiar dacă simți că nu ești 100% pregătit, vei demonstra că îți pasă de tot ceea ce se întâmplă în companie și ești cu adevărat interesat să-ți aduci aportul. Sigur vei primi ajutor dacă va fi nevoie.

Pune o limită pentru activitățile personale. Evită să folosești telefonul dacă știi că ceea ce vei face va fi să stai pe rețelele de socializare. Sau dacă vei dori să vorbești mult timp la telefon cu un prieten. Află care este politica internă a companiei și respect-o. Astfel nu vei avea plângeri din partea șefilor sau a colegilor.Fii respectuos. Indiferent că ai găsit jobul visurilor sau este vorba doar despre un job de tranziție, este important să îți dai tot interesul. Din momentul în care ai pășit în companie ești parte din echipă și trebuie să te comporți ca atare. Dacă vrei să fii la curent cu job-urile momentului, nu uita să verifici zilnic ce joburi noi au mai apărut. Poți încerca pe platforma Jobby.ro, unde îți poți crea foarte ușor un cont. Caută cu convingerea că vei găsi ceva potrivit așteptărilor tale.

După cum se observă, nu este necesar să depui eforturi extrem de mari și solicitante pentru a fi pregătit pentru prima zi de lucru. Fii tu. Și fă-i și pe ceilalți să te placă.

Sursă foto: Freepik.com