studentie.ro  » diverse » stiri » Despre mecanici auto si ateliere de reparatii

Despre mecanici auto si ateliere de reparatii

Publicat: 30 Oct 2019 | Vizualizari: 5893

Sunt foarte puțini mecanici auto de încredere pe piață. Sunt foarte puțini mecanici auto în general, care sunt bombardați de o mulțime de clienți cu lucrări de reparații din care toți își doresc să fie ei o prioritate, pentru că au nevoie de mașină cât mai repede. Astfel, ca să poată onora cât mai multe comenzi, trebuie să facă rabat de la ceva.

Așa NU

Unii fac rabat la calitate, ceea ce poate avea ca rezultat pierderea clienților, alții nu mai pun preț pe modul în care interacționează cu clienții, ceea poate să îi afecteze cam în același mod afacerea. O altă metodă este creșterea prețului, pentru selectarea clientelei, dar nici asta nu are cel mai bun rezultat. Așa DA

Poate cea mai bună metodă este aceea de a aduce încă un mecanic în echipă. Iar asta înseamnă o investiție mai mare decât pare. Dacă până acum sculele au fost suficiente pentru personalul existent, odată ce ai o persoană nouă în echipă, ai nevoie de mai multe scule. Asta e partea ușoară, pentru că găsești toate sculele de care ai nevoie pe Autodoc

Partea mai grea este să găsești o persoană pricepută. Și cea și mai grea este să instruiești o persoană fără prea multă experiență. Prima este foarte greu de găsit, pentru că majoritatea mecanicilor auto pricepuți au și ei propriul service și sunt foarte căutați. A doua variantă necesită, de foarte multe ori, un timp îndelungat. Fie nu învață prea repede, fie învață, dar face greșeli care costă foarte mult. 

Suntem caracterizați de evoluțieChiar dacă, la început, nu este nevoie de prea multe scule noi, pentru că noul membru al echipei este în faza de învățare, mai devreme sau mai târziu tot va fi nevoie, în special luând în considerare faptul că, în timp, se mai strică și se mai pierd dintre cele vechi. Neluând în considerare faptul că apar constant scule noi, care facilitează foarte mult munca oricărui mecanic auto sau care se potrivesc doar anumitor tipuri de mașini. 

Această dezvoltare constantă a noilor tipuri de scule se datorează și dezvoltării constante de noi tehnologii care aduc mereu un plus de confort sau de performanță mașinilor. Este o evoluție normală și așteptată din partea șoferilor. Așadar, și mecanicii sunt așteptați să se adapteze acestei evoluții și să evolueze odată cu ea. 

Acum că am stabilit la ce se așteaptă clienții de la un atelier de reparații auto și cum trebuie să se facă o dezvoltare a atelierului pentru a îndeplini așteptările acestora, haideți să vedem și care sunt o parte din atelierele la care putem apela în țară.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-28 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00