Afla cand trecem la ora de vara in 2021!

Publicat: 29 Mar 2021 00:00

Ora de vară presupune un ceas în minus de somn, motivul pentru care majoritatea dintre noi nu suntem mari fani ai modificării. Dar argumentele pentru această schimbare sezonieră țin de economie și nu mai au aceeași relevanță în societatea actuală, existând discuții în favoarea renunțării la sistem. Va fi anul acesta ultimul în care vom da ceasurile cu o oră înainte? Află din rândurile de mai jos când trecem la ora de vară 2021 și ce spune proiectul de renunțare la schimbarea sezonieră în Europa! https://www.divahair.ro/stiri/ora-de-vara-2021-cand-dam-anul-acesta-ceasul-cu-o-ora-inainte?

Când trecem la ora de vară în 2021: pregătește-te pentru mai puțin somn

Trecerea la ora de vară a fost stabilită din rațiuni economice în secolul trecut pe plan european, motivul fiind acela că astfel se raționaliza consumul de energie electrică. Determinat de restricțiile din perioada de război sau de criza de pe piața petrolului din anii 70, sistemul ora de vară-ora de iarnă a fost util, la vremea sa, dar este îndelung disputat acum, periclitând sănătatea psihică și fiind considerat și un impediment în relațiile dintre state.

Trecerea la ora de vară se face întotdeauna la o săptămână după echinocțiul de primăvară, când ziua este egală cu noaptea. După această dată (20 martie), ziua „crește” și noaptea „scade” până la solstițiul de vară de pe 21 iunie, când mișcarea este inversată. Conform DivaHair, trecerea la ora de vară 2021 va avea loc în noaptea de 27 spre 28 martie, la ora 3. Astfel, al treilea ceas după miezul nopții va deveni al patrulea și pierdem, prin urmare, o oră de somn. Mai mult, ziua de 28 martie este cea mai scurtă zi din an, însumând doar 23 de ore.

Deși prin trecerea la ora de vară beneficiem de mai multă lumină naturală în perioada de desfășurare a activității profesionale, efectele pozitive se opresc aici. De partea cealaltă, diferența dintre ora României și Timpul Universal (GMT) crește la trei ore, spre deosebire de cele două ore din perioada de iarnă.

Rămânem la ora de iarnă? Ce spune Comisia Europeană

Se pare că și liderii de la Bruxelles sunt afectați ca și noi, muritorii de rând, de faptul că dormim cu o oră mai puțin, deoarece în 2019 au presat statele membre să aleagă, o dată pentru totdeauna, o oră la care să funcționeze și să renunțe astfel la schimbare. Statele aveau libertatea de a opta pentru ora de vară sau de iarnă (cea standard), urmând a informa Comisia despre decizia lor până în aprilie 2020. Hotărârile erau apoi coordonate la nivel executiv. Prin urmare, anul 2021 putea fi ultimul când mai oscilam între ora de vară și cea de iarnă.

Dar dificultățile legate de pandemie au întârziat aceste decizii, astfel că modificarea se amână. Nici forurile executive și legislative autohtone nu au fost mai ferme din acest punct de vedere. Propunerea legislativă de renunțare la ora de vară și de trecere la ora de iarnă a fost înaintată de mai multe ori Senatului și chiar Guvernului, dar proiectul a fost respins de fiecare dată. În cele din urmă, raportul a sfârșit la comisii, acolo unde așteaptă din februarie 2021 luarea unei decizii pe plan european.

Dacă susții trecerea la ora de iarnă și urăști aceste fluctuații sezoniere, află că și liderul PNL din Camera Deputaților este de acord cu tine. Conform DivaHair, Gabriel Andronache declara că partidul său susține inițiativa legislativă, insistând că este necesar să se adopte o propunere legislativă care să reglementeze eliminarea trecerii la ora de vară.

Tu ce părere ai? Ești de acord cu renunțarea la ora de vară sau vei da ceasul înainte cu sufletul împăcat la orele trei ale dimineții, în ziua de 28 martie, știind că la trezire te vei scălda în lumina strălucitoare a soarelui?

Trebuie sa citesti

Strategii prin care poti sa socializezi mai mult
Strategii prin care poti sa socializezi mai mult

E greu sa fii student in orice context, caci e o perioada pe cat de frumoasa, pe atat de plina de nesigurante, de multe ori lipsuri, timiditate si nerabdarea de a pune in practica ceea ce inveti teoretic, fara a putea, de cele mai multe ori, sa te angajezi intr-un loc de munca care sa te

Finette - pentru un somn odihnitor
Finette - pentru un somn odihnitor

Unul dintre cele mai importante aspecte care duc la o viata activa, este calitatea somnului. Acest moment este destul de neglijat, mai ales in perioada tineretii. Orele de somn sunt din ce in ce mai scurte din cauza petrecerilor si a volumului mare de proiecte de realizat. Anii de adolescenta vin

Stailer - programari la salon in orice zi
Stailer - programari la salon in orice zi

Vizitele la saloanele de înfrumusețare sunt destul de rare pentru unele persoane din cauza timpului și totuși, atunci când se decid să meargă nu pot găsi un loc liber. Tot acest proces de a te programa la salon necesită mult prea mult timp și

Afla cand trecem la ora de vara in 2021!
Afla cand trecem la ora de vara in 2021!

Ora de vară presupune un ceas în minus de somn, motivul pentru care majoritatea dintre noi nu suntem mari fani ai modificării. Dar argumentele pentru această schimbare sezonieră țin de economie și nu mai au aceeași relevanță în societatea

5 Motive pentru care sa faci cadou iubitei tale o geanta Alluxuri
5 Motive pentru care sa faci cadou iubitei tale o geanta Alluxuri

Valentine's Day, Dragobete, 1 Martie, Ziua Femeii sau ziua ei de nastere, cu alte cuvinte, suficiente ocazii în care să-ți surprinzi iubita cu un dar original, prin care să-ți exprimi dragostea și afecțiunea pe care i le porți. Ca idee de cadou pentru astfel

Teste Online

Test Limba si Literatura Romana

Test la Limba si Literatura Romana

mai multe »

Calculator Sarcina