Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Publicat: 07 Sep 2020 00:00

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de anul de studiu.

Matematica si elevii cu dislexie

Dislexia este o modalitate diferita de procesare a informatiei de catre creier, ceea ce poate face mai probabil ca elevii sa nu recunoasca formele literelor sau a cifrelor si sa numere invers sau sa amestece numerele. De exemplu, copierea unui numar cu mai multe cifre de la o linie la alta poate duce la pierderea unei cifre sau la adaugarea uneia care nu era acolo. Pentru remedierea acestei probleme este nevoie de rabdare si de perseverenta iar noi recomandam inclusiv utilizarea tuturor informatiilor dintr-o culegere matematica clasa 7 sau a altor astfel de materiale.

De asemenea, pot exista probleme care provin din procesarea limbajului scris, deoarece dislexia afecteaza capacitatea copilului de a auzi sunetele care alcatuiesc cuvinte. Acest lucru complica citirea si poate avea impact asupra intelegerii problemelor enuntate in cuvinte.

Elevii cu dislexie ar putea avea nevoie sa citeasca un paragraf de mai multe ori pentru a-l intelege, isi pot pierde cu usurinta concentrarea atunci cand lucreaza de mana si pot avea nevoie de mult mai mult timp decat colegii lor pentru a parcurge etapele initiale de intelegere a materiei.

Persoanele cu dispraxie

Dispraxia poate avea impact asupra abilitatilor motrice fine necesare pentru a tine un stilou sau un creion. Deoarece cele mai multe scheme si rezolvari in matematica sunt realizate manual, elevii dispraxici se pot lupta sa arate pasii pe care i-au folosit pentru a ajunge la un raspuns.

Scrisul de mana poate fi frustrant si poate fi mai probabil ca elevul sa renunte sau sa abandoneze o intrebare inainte de a o rezolva. Dispraxia poate afecta, de asemenea, abilitatile de planificare si organizare. Deoarece rezolvarea unor probleme mai complexe implica un anumit grad de planificare a modului in care vei ajunge la raspuns, elevii cu dispraxie au porbleme in acest sens. O recomandare pentru solutionarea acestei probleme este ca elevul sa lucreze din materiale asa cum este si gama de auxiliare matematica clasa a 7 a.

Copii cu ADD / ADHD

Dificultatile de atentie pot afecta abilitatile matematice in mai multe moduri. In primul rand, ele ingreuneaza acordarea atentiei in clasa. Pentru a rezolva o problema de matematica, trebuie sa fie urmariti mai multi pasi si rezolvarea corecta a fiecaruia determina modul in care o problema este rezolvata.

Daca un student sare un pas din neatentie, este foarte dificil sa urmeze demonstratia profesorului si sa inteleaga cum a fost rezolvata o problema. Mentinerea focalizarii este, de asemenea, o problema pentru a efectua calculele manual si pentru a verifica rezolvarea odata ce o problema a fost finalizata.

Elevii cu dificultati de atentie pot fi mai susceptibili la greseli survenite din neatentie. Cand rezolva o problema de matematica, trebuie sa se concentreze mai intai pe intelegerea a ceea ce li se cere, ceea ce le poate fi imposibil. Este recomandat ca elevii sa beneficieze de ajutor si sustinere atat din partea cadrelor didactice cat si din partea parintilor.

Copiii cu ADHD cu hiperactivitate pot fi predispusi sa fie haotici, prin urmare exista sanse mari ca ei sa greseasca. Acestia pot da raspunsuri impulsiv sau lucrarea scrisa de mana poate fi dezordonata si greu de citit.

Elevii cu disgrafie

Una dintre cele mai importante parti ale rezolvarii unei probleme de matematica este aceea de a-ti pune gandurile pe hartie. Acest lucru se va face in pasi pentru ca problema sa fie mai usor de rezolvat.

Cu toate acestea, pentru elevii cu disgrafie, scrierea poate fi o provocare. Elevii disgrafici au probleme cu formarea numerelor si simbolurilor, organizarea numerelor spatial si copierea textului de pe tabla atunci cand iau notite. Pot avea o lucrare scrisa dezordonata si dezorganizata, greu de parcurs, care poate genera note mici chiar daca abordarea pe care au luat-o a fost corecta.

Indiferent care ar fi problemele pe care elevul le are, se recomanda ca parintii sa se asigure ca acesta primeste ajutorul de care are nevoie si toata sustinerea necesara pentru a face fata cu succes tuturor provocarilor si pentru a invata matematica bine.

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

test de inteligenta

un test pe care sper sa-l puteti rezolva. e foarte usor...

mai multe »