Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Publicat: 07 Sep 2020 00:00

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de anul de studiu.

Matematica si elevii cu dislexie

Dislexia este o modalitate diferita de procesare a informatiei de catre creier, ceea ce poate face mai probabil ca elevii sa nu recunoasca formele literelor sau a cifrelor si sa numere invers sau sa amestece numerele. De exemplu, copierea unui numar cu mai multe cifre de la o linie la alta poate duce la pierderea unei cifre sau la adaugarea uneia care nu era acolo. Pentru remedierea acestei probleme este nevoie de rabdare si de perseverenta iar noi recomandam inclusiv utilizarea tuturor informatiilor dintr-o culegere matematica clasa 7 sau a altor astfel de materiale.

De asemenea, pot exista probleme care provin din procesarea limbajului scris, deoarece dislexia afecteaza capacitatea copilului de a auzi sunetele care alcatuiesc cuvinte. Acest lucru complica citirea si poate avea impact asupra intelegerii problemelor enuntate in cuvinte.

Elevii cu dislexie ar putea avea nevoie sa citeasca un paragraf de mai multe ori pentru a-l intelege, isi pot pierde cu usurinta concentrarea atunci cand lucreaza de mana si pot avea nevoie de mult mai mult timp decat colegii lor pentru a parcurge etapele initiale de intelegere a materiei.

Persoanele cu dispraxie

Dispraxia poate avea impact asupra abilitatilor motrice fine necesare pentru a tine un stilou sau un creion. Deoarece cele mai multe scheme si rezolvari in matematica sunt realizate manual, elevii dispraxici se pot lupta sa arate pasii pe care i-au folosit pentru a ajunge la un raspuns.

Scrisul de mana poate fi frustrant si poate fi mai probabil ca elevul sa renunte sau sa abandoneze o intrebare inainte de a o rezolva. Dispraxia poate afecta, de asemenea, abilitatile de planificare si organizare. Deoarece rezolvarea unor probleme mai complexe implica un anumit grad de planificare a modului in care vei ajunge la raspuns, elevii cu dispraxie au porbleme in acest sens. O recomandare pentru solutionarea acestei probleme este ca elevul sa lucreze din materiale asa cum este si gama de auxiliare matematica clasa a 7 a.

Copii cu ADD / ADHD

Dificultatile de atentie pot afecta abilitatile matematice in mai multe moduri. In primul rand, ele ingreuneaza acordarea atentiei in clasa. Pentru a rezolva o problema de matematica, trebuie sa fie urmariti mai multi pasi si rezolvarea corecta a fiecaruia determina modul in care o problema este rezolvata.

Daca un student sare un pas din neatentie, este foarte dificil sa urmeze demonstratia profesorului si sa inteleaga cum a fost rezolvata o problema. Mentinerea focalizarii este, de asemenea, o problema pentru a efectua calculele manual si pentru a verifica rezolvarea odata ce o problema a fost finalizata.

Elevii cu dificultati de atentie pot fi mai susceptibili la greseli survenite din neatentie. Cand rezolva o problema de matematica, trebuie sa se concentreze mai intai pe intelegerea a ceea ce li se cere, ceea ce le poate fi imposibil. Este recomandat ca elevii sa beneficieze de ajutor si sustinere atat din partea cadrelor didactice cat si din partea parintilor.

Copiii cu ADHD cu hiperactivitate pot fi predispusi sa fie haotici, prin urmare exista sanse mari ca ei sa greseasca. Acestia pot da raspunsuri impulsiv sau lucrarea scrisa de mana poate fi dezordonata si greu de citit.

Elevii cu disgrafie

Una dintre cele mai importante parti ale rezolvarii unei probleme de matematica este aceea de a-ti pune gandurile pe hartie. Acest lucru se va face in pasi pentru ca problema sa fie mai usor de rezolvat.

Cu toate acestea, pentru elevii cu disgrafie, scrierea poate fi o provocare. Elevii disgrafici au probleme cu formarea numerelor si simbolurilor, organizarea numerelor spatial si copierea textului de pe tabla atunci cand iau notite. Pot avea o lucrare scrisa dezordonata si dezorganizata, greu de parcurs, care poate genera note mici chiar daca abordarea pe care au luat-o a fost corecta.

Indiferent care ar fi problemele pe care elevul le are, se recomanda ca parintii sa se asigure ca acesta primeste ajutorul de care are nevoie si toata sustinerea necesara pentru a face fata cu succes tuturor provocarilor si pentru a invata matematica bine.

Trebuie sa citesti

Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte
Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte

O vacanță la munte nu reprezintă doar o binemeritată doză de aer curat, de pace și de liniște, dar și o ocazie de a te bucura cu gașca sau cu familia de peisaje spectaculoase, aventură și neprevăzut. Iar vacanțele de iarnă de la

Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient
Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient

In actualul context pandemic, ca student esti pus intr-o ipostaza total noua, atipica si, din pacate, altii nu au experimentat aceasta situatie pentru a te putea ghida. Cu siguranta ti-ai imaginat studentia altfel decat stand in casa sau in camera de camin, in fata unui laptop, ci avand multe

Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive
Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Călătoriile sunt, pentru orice student, o modalitate extraordinară de a-și îmbogăți experiențele, de a învăța ceva nou sau de a se relaxa după stresul acumulat cu învățatul și examenele. Însă, de multe ori,

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Teste Online

Cum ai supravietui unui atac al mortiilor vii?

Cu totii am vazut filme despre acest subiect. Dar totusi, daca ar deveni o realitate? Tu cum ai supravietui? Afla din testul nostru!

mai multe »