Tipuri de traduceri pentru care este necesara colaborarea cu o agentie

Publicat: 10 Mai 2021 00:00

In mod normal, un traducator bun este un specialist in unul sau mai multe tipuri de traducere, atat in traduceri tehnice, cat si in traduceri stiintifice, web, juridice, sau chiar in traduceri financiare.

De fapt, in cadrul unei agentii exista specialisti in traduceri pentru fiecare din aceste domenii. Concret, documentele de tradus pot fi clasificate in functie de domeniile carora li se adreseaza. Atunci cand agentia de traduceri primeste solicitari pentru diverse traduceri, va atribui mai departe fiecare proiect in parte angajatilor cu experienta in domeniul respectiv.

Potrivit www.Syncrotranslation.com/ro/, tipurile de traduceri pentru care o agentie este solutia, le includ pe urmatoarele:

Traducerile comerciale si de marketing

Traducerile comerciale si de marketing asigurate de o agentie au ca si principal scop atragerea clientilor si convingerea acestora de a cumpara un anumit produs. Astfel de texte pot sa restabileasca si sa exprime o oferta, o promisiune, garantand totodata adaptarea perfecta la cultura asociata limbii tinta.

Traducatorii specializati combina competenta editoriala cu talentul creativ, aceste documente fiind traduse in mod regulat pentru a viza diferitele piete si audiente ale companiilor cu activitate internationala. Astfel de texte implica studii de piata, buletine informative, infografice, diferite proiecte de marketing importante pentru marile companii.

Traducerile web

Pentru o buna traducere a unui site web de prezentare sau a unui magazin online, se recomanda colaborarea cu o agentie de traduceri, pentru ca textele trebuie sa fie o reproducere fidela a continutului si formei in limba tinta. In plus, apeland la o agentie specializata, nu va fi tradus numai continutul site-ului. O traducere de calitate va fi recunoscuta prin capacitatea de a indeplini cerintele SEO care asigura pozitionarea in motorul de cautare Google in urma cautarilor.

Traducerile tehnice si stiintifice

De regula, traducerile tehnice sunt necesare pentru documentele din domeniul aeronauticii, automobilismului, arhitecturii, constructiilor, medicinei, farmaciei, telecomunicatiilor si, bineinteles, exemplele pot continua. Manualele de utilizare, rapoartele de expertiza, fisele tehnice si de documentatie, precum si studiile stiintifice necesita traducere tehnica sau stiintifica in cadrul unei agentii specializate. O traducere tehnica de la syncrotranslation, de exemplu, va fi o reproducere foarte buna a unui text tehnic ce necesita cunostinte aprofundate ale elementelor lingvistice din domeniul in cauza, precum si expertiza si experienta in acest domeniu.

Traducerile juridice

Clientii solicita ajutorul unei agentii de traduceri si in cazul documentelor juridice, din domeniul legal. Acestea necesita nu numai cunoasterea limbii tinta si a celei in care se realizeaza traducerea, ci si expertiza in drept si legislatie.

De regula, clientilor le sunt necesare traduceri autorizate ale documentelor juridice, precum certificate de nastere, de casatorie, hotarari de divort, cazier judiciar, dar si diplome, extrase de cont, avize fiscale, certificate de asigurare si contracte, notificari oficiale, rapoarte de expertiza, procese verbale.

Traducerile financiare

Agentiile de traduceri le ofera sprijin si clientilor care solicita traducerea documentelor financiare. Traducatorii autorizati si specializat in acest sens traduc bilanturi, declaratii de venit, planuri de afaceri, note de operare, emisii de valori mobiliare, planuri de flux de numerar si multe alte documente, respectand toate criteriile de traducere si redand toti termenii de specialitate.

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani si experienta pe piata muncii in timpul studentiei
Cum sa castigi bani si experienta pe piata muncii in timpul studentiei

Sa lucrezi cu jumatate de norma in timp ce esti student este o modalitate excelenta de a capata experienta, de a cunoaste oameni care, ulterior, te pot ajuta in cariera si, mai presus de toate, de a castiga bani pentru a-ti satisface nevoile. In timpul facultatii, cursurile sunt prioritare, de

Ce poti sa faci pentru a incepe sa fii pe banii tai ca student
Ce poti sa faci pentru a incepe sa fii pe banii tai ca student

Daca esti student, cel mai probabil din toamna vei incepe cursurile fata in fata sau cel putin seminarele si laboratoarele, o buna ocazie de a interactiona mai mult cu colegii, de a-ti crea legaturi si de a schimba cunostinte si experiente. Totodata, odata cu reluarea acestor conexiuni sociale cu

E ziua colegului si nu stii ce cadou sa-i oferi? Giftexpress iti propune cateva idei geniale
E ziua colegului si nu stii ce cadou sa-i oferi? Giftexpress iti propune cateva idei geniale

Cand esti student, viata inseamna 70 la suta distractie si 30 la suta invatat. Oricat te-ai stradui in primul an al studentiei sa fii cu capul pe umeri, sa te autoconvingi ca tu nu mergi la chefuri, ca vei fi cuminte, responsabil si mananci cartea pe paine ca zacusca de la mama, inevitabil te corup

Trucuri geniale ca sa inveti mai usor si mai repede
Trucuri geniale ca sa inveti mai usor si mai repede

Toata lumea stie ca unii invata mai usor, in timp ce pentru altii acumularea materiei este mai dificila. In cazul celor dintai poate sa fie vorba despre unele abilitati naturale, dar ar putea fi la mijloc si o strategie mai buna care sa-i faca eficienti. In consecinta, poate fi util sa iei in

Nu rata ofertele de bilete avion in Zakynthos! E sansa ta sa pleci in vacanta!
Nu rata ofertele de bilete avion in Zakynthos! E sansa ta sa pleci in vacanta!

Peisaje de munte, golfuri ascunse si mult, mult soare! Bine ai venit in Zakynthos! Cei care iubesc marea si razele blande ale soarelui cu siguranta vor fi incantati de aceasta destinatie. Un motiv in plus pentru a-ti achizitiona din timp bilete avion Zakynthos , o mica insula din Marea Ionica,

Teste Online

Cat de lacom esti?

Ai imprumutat lucruri fara sa le ceri? Visezi la marele premiu al loteriei sau ca esti cea mai mare vedeta din lume? Stii foarte bine ca expresia &quo...

mai multe »