Tipuri de traduceri pentru care este necesara colaborarea cu o agentie

Publicat: 10 Mai 2021 00:00

In mod normal, un traducator bun este un specialist in unul sau mai multe tipuri de traducere, atat in traduceri tehnice, cat si in traduceri stiintifice, web, juridice, sau chiar in traduceri financiare.

De fapt, in cadrul unei agentii exista specialisti in traduceri pentru fiecare din aceste domenii. Concret, documentele de tradus pot fi clasificate in functie de domeniile carora li se adreseaza. Atunci cand agentia de traduceri primeste solicitari pentru diverse traduceri, va atribui mai departe fiecare proiect in parte angajatilor cu experienta in domeniul respectiv.

Potrivit www.Syncrotranslation.com/ro/, tipurile de traduceri pentru care o agentie este solutia, le includ pe urmatoarele:

Traducerile comerciale si de marketing

Traducerile comerciale si de marketing asigurate de o agentie au ca si principal scop atragerea clientilor si convingerea acestora de a cumpara un anumit produs. Astfel de texte pot sa restabileasca si sa exprime o oferta, o promisiune, garantand totodata adaptarea perfecta la cultura asociata limbii tinta.

Traducatorii specializati combina competenta editoriala cu talentul creativ, aceste documente fiind traduse in mod regulat pentru a viza diferitele piete si audiente ale companiilor cu activitate internationala. Astfel de texte implica studii de piata, buletine informative, infografice, diferite proiecte de marketing importante pentru marile companii.

Traducerile web

Pentru o buna traducere a unui site web de prezentare sau a unui magazin online, se recomanda colaborarea cu o agentie de traduceri, pentru ca textele trebuie sa fie o reproducere fidela a continutului si formei in limba tinta. In plus, apeland la o agentie specializata, nu va fi tradus numai continutul site-ului. O traducere de calitate va fi recunoscuta prin capacitatea de a indeplini cerintele SEO care asigura pozitionarea in motorul de cautare Google in urma cautarilor.

Traducerile tehnice si stiintifice

De regula, traducerile tehnice sunt necesare pentru documentele din domeniul aeronauticii, automobilismului, arhitecturii, constructiilor, medicinei, farmaciei, telecomunicatiilor si, bineinteles, exemplele pot continua. Manualele de utilizare, rapoartele de expertiza, fisele tehnice si de documentatie, precum si studiile stiintifice necesita traducere tehnica sau stiintifica in cadrul unei agentii specializate. O traducere tehnica de la syncrotranslation, de exemplu, va fi o reproducere foarte buna a unui text tehnic ce necesita cunostinte aprofundate ale elementelor lingvistice din domeniul in cauza, precum si expertiza si experienta in acest domeniu.

Traducerile juridice

Clientii solicita ajutorul unei agentii de traduceri si in cazul documentelor juridice, din domeniul legal. Acestea necesita nu numai cunoasterea limbii tinta si a celei in care se realizeaza traducerea, ci si expertiza in drept si legislatie.

De regula, clientilor le sunt necesare traduceri autorizate ale documentelor juridice, precum certificate de nastere, de casatorie, hotarari de divort, cazier judiciar, dar si diplome, extrase de cont, avize fiscale, certificate de asigurare si contracte, notificari oficiale, rapoarte de expertiza, procese verbale.

Traducerile financiare

Agentiile de traduceri le ofera sprijin si clientilor care solicita traducerea documentelor financiare. Traducatorii autorizati si specializat in acest sens traduc bilanturi, declaratii de venit, planuri de afaceri, note de operare, emisii de valori mobiliare, planuri de flux de numerar si multe alte documente, respectand toate criteriile de traducere si redand toti termenii de specialitate.

Trebuie sa citesti

Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung
Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung

Fie ca trebuie sa te deplasezi in vacanta, in afara orasului sau sa iti vizitezi rudele si sa pleci la drum lung, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, ca sa ajungi cu bine la destinatie. Deci, ai nevoie de cateva masuri de precautie, in timp ce tii cont de anumite aspecte

Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?
Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?

Abilitatle sociale, cunoscute, de asemenea, si ca soft skills , au devenit din ce in ce mai importante pentru companiile mari, dar nu numai, atat in ceea ce priveste procesul de recrutare, cat si in cel de perfectionare a angajatilor.  Din pacate, aceste abilitati, pe care doar o mica parte

TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator
TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator

Calculatorul este un device indispensabil in zilele noastre. Tehnologia a avansat atat de mult, incat poti face aproape orice din spatele unui calculator, in orice colt al lumii te-ai afla. Copil, adolescent sau adult, toti oamenii traiesc intr-o era a vitezei, in care internetul a luat mare

Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani
Cum sa ai o viata plina de adrenalina ca student, fara sa ai nevoie de multi bani

Daca esti student, probabil nici nu ai mai simtit cat de palpitanta si plina de provocari e aceasta perioada, avand in vedere contextul pandemic actual care a schimbat fundamental modul de viata al tuturor. In aceste conditii, e si normal sa fii mai mult decat entuziasmat de ridicarea multor

Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea
Aspectele importante de care sa tii cont dupa ce vei absolvi facultatea

Facultatea reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade din viata oricarui tanar. Chiar daca presiunea sesiunilor te apasa si trebuie sa pui burta pe carte, ai la dispozitie foarte multe oportunitati ca sa te distrezi si sa traiesti clipa. Totusi, pentru ca nu vei fi student toata viata,

Teste Online

stiii matematica????????apasa aici la testul cel mai usor!!!!!!

este un test de clasa a 5 a care este cu calcule deci pregatitiva o foaie si un creion!!!!!!11

mai multe »

Calculator Sarcina