Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Publicat: 12 Nov 2020 00:00

Călătoriile sunt, pentru orice student, o modalitate extraordinară de a-și îmbogăți experiențele, de a învăța ceva nou sau de a se relaxa după stresul acumulat cu învățatul și examenele. Însă, de multe ori, ofertele facilităților de cazare te dau peste cap. Ce inseamna demipensiune, ce presupune all inclusive sau all-inclusive ultra?

Ce înseamnă demipensiune?

Dacă tot am început cu această ofertă de cazare, să vedem despre ce e vorba. Demipensiunea (DP sau halfboard) presupune cazare, mic dejun și o singură masă la alegere între prânz și cină, conform DivaHair.ro. E varianta ideală dacă nu știi prea bine unde vei mânca, de apreciat mai ales pentru că opțiunea îți aparține. Dacă îți place să te plimbi ziua, alege varianta cu cina (cea mai populară), dar dacă vrei să iei masa de seară în oraș și te poți întoarce ușor la locația de cazare, poți bifa și varianta cu prânzul în ofertă.

Ce este cazarea cu mic dejun inclus?

Așa cum îi spune și numele, opțiunea Bed and Breakfast îți pune la dispoziție, pe lângă spațiul de cazare, și micul dejun gratis. E practic cea mai populară variantă printre studenți deoarece ai o masă la dispoziție, ca să îți începi ziua de colindat cu stomacul plin. Bonus: astfel ai libertate pe parcursul zilei și te poți bucura de o experiență prețioasă, cea a turismului gastronomic, înfruptându-te din savuroasele preparate locale.

Ce înseamnă all-inclusive?

Dacă ai alocat o sumă mai mare pentru cazare sau vrei să te bucuri de tot răsfățul, poți alege o variantă de cazare all-inclusive. Aceasta oferă nu numai cele trei mese principale, dar și, după caz, transport de la și către aeroport, băuturi alcoolice și non-alcoolice, open bar sau diverse activități de recreere cu instructor sau fără.

Ce trebuie precizat? Că această variantă, deși promițătoare, nu e întotdeauna economică și îți poate îngrădi mult libertatea de mișcare. Dacă ești genul care să cutreiere mult, care adoră să exploreze și ești curios în legătură cu împrejurimile, nu e neapărat indicat să optezi pentru o variantă de cazare care e ofertantă numai dacă petreci mult timp la hotel sau la pensiune.

Ultra all-inclusive ce presupune?

Tot mai populară în ultima perioadă, facilitatea ultra all-inclusive poate fi tradusă prin „tot ce vrei, la dispoziția ta”. Practic, vei fi tratat ca un rege sau o regină și dacă locația de cazare e de top, experiența e cu siguranță unică. Ai, pe lângă opțiunile de cazare all-inclusive despre care ți-am vorbit mai sus, și băuturi alcoolice și non alcoolice la discreție, fără limită, acces la facilități precum spa, sală de fitness, room service sau minibar și multe alte surprize plăcute.

Poți avea un concediu de vedetă, în care să nu îți refuzi nicio plăcere. Ca și în cazul all-inclusive, ține însă cont de personalitatea ta și de stilul preferat de a călători, ca să nu ajungi să plătești o sumă generoasă pentru a nu profita apoi de pe urma sa.

Acum, că ai aflat care este diferența dintre cazare cu demipensiune, cu mic dejun inclus, all-inclusive sau ultra all-inclusive, nu mai rămâne decât să decizi în deplină cunoștință de cauză. Cântărește avantajele și dezavantajele și raportează-te și la locația de cazare sau la zona pe care urmează să o vizitezi. Sperăm să îți facem vacanța mai frumoasă cu precizările noastre și abia așteptăm să ne povestești despre experiența ta!

Trebuie sa citesti

Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte
Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte

O vacanță la munte nu reprezintă doar o binemeritată doză de aer curat, de pace și de liniște, dar și o ocazie de a te bucura cu gașca sau cu familia de peisaje spectaculoase, aventură și neprevăzut. Iar vacanțele de iarnă de la

Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient
Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient

In actualul context pandemic, ca student esti pus intr-o ipostaza total noua, atipica si, din pacate, altii nu au experimentat aceasta situatie pentru a te putea ghida. Cu siguranta ti-ai imaginat studentia altfel decat stand in casa sau in camera de camin, in fata unui laptop, ci avand multe

Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive
Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Călătoriile sunt, pentru orice student, o modalitate extraordinară de a-și îmbogăți experiențele, de a învăța ceva nou sau de a se relaxa după stresul acumulat cu învățatul și examenele. Însă, de multe ori,

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Teste Online

EUROPA MEDITERANEANA

test- europa mediteraneana

mai multe »