studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Dobanda de pana la 8% la titlurile de stat TEZAUR, in prima zi de primavara. De ce sa investesti in titluri de stat?

Dobanda de pana la 8% la titlurile de stat TEZAUR, in prima zi de primavara. De ce sa investesti in titluri de stat?

2/204397
calendar_month 10 Mar 2023, 00:00
Investitiile in titluri de stat au devenit din ce in ce mai atractive pentru romani. Reprezinta un instrument de economisire pentru cel care cumpara titluri de stat si o varianta prin care Guvernul se imprumuta de la populatie. Ministerul Finantelor a anuntat ca incepand cu prima zi de primavara, romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu dobanda anuala de pana la 8%.

De martisor, titluri de stat cu dobanda de 8%

Pentru romanii care nu sunt multumiti de dobanzile oferite de banci la depozitele in lei si care se tem de investitii majore sau sa nu sunt adeptii monedelor virtuale, dar isi doresc sa isi creasca economiile, exista varianta investitiei in titluri de stat. De ce sa investesti in titluri de stat?

In primul rand, pentru ca sunt garantate integral direct de catre stat. Un alt avantaj este faptul ca dobanzile sunt avantajoase, comparativ cu alte variante, castigurile din titluri de stat nu sunt supuse impozitarii, asa cum se intampla cu veniturile din alte surse sau alte investitii, iar valoarea nominala este foarte mica.

Potrivit comunicatului Ministerului Finantelor, romanii pot investi incepand de astazi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1, 2 si 3 ani si dobanzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

- intre 1 – 28 martie 2023 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului.

- intre 1 – 29 martie 2023 de la unitatile Trezoreriei Statului;

- intre 1 – 28 martie 2023 in mediul urban si 1 – 27 martie 2023 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro