studentie.ro  » diverse » stiri » Domeniul cu cele mai bune salarii, posibilitatea de a lucra de oriunde, dar un deficit de forta de munca urias

Domeniul cu cele mai bune salarii, posibilitatea de a lucra de oriunde, dar un deficit de forta de munca urias

Publicat: 09 Mar 2022 | Vizualizari: 64

Paradoxal, domeniul in care angajatii primesc cele mai mari salarii din Romania si au posibilitatea de a lucra de oriunde, se confrunta cu un deficit acut de forta de munca. Cu siguranta ati ghicit din prima ca vorbim de sectorul IT. Intr-o societate tehnologizata, cu institutii care tind catre digitalizare, angajatii din domeniul IT incep sa devina indispensabili, dar greu de pastrat. Si daca in alte sectoare, problema o reprezinta mediul de lucru sau veniturile reduse, in IT competitia acerba si deficitul de personal sunt principalele provocari. Firmele care isi doresc sa-si pastreze angajatii bine pregatiti se intrec in oferte si beneficii pentru a-i atrage.

IT-ul are cele mai bune oferte de munca de pe piata

O radiografie a acestui domeniu a oferit-o la inceput de an portalul romanesc de recrutare BestJobs care a analizat ofertele din sectorul IT. Si in 2022 acest domeniu se plaseaza pe primul loc cu cele mai multe oferte de munca de pe piata. Pozitia este influentata atat de dezvoltarea firmelor romanesti, cat si tranzitia catre mediul online a multor companii si competitia acerba in pastrarea acestor specialisti.

La ora actuala, beneficiile în a lucra în domeniul IT sunt numeroase. Pe langa salariul mare, ofertele companiilor includ si asigurare de sanatate, tichete (de masa, de vacanta, abonamente la sala etc), dar si un program flexibil si accesul permanent la training.

IT-ul este unul dintre domeniile care ofera posibilitatea de a lucra de oriunde. Este adevarat ca anumite pozitii necesita prezenta la birou, insa specialistii din acesta industrie se bucura in general de libertatea de a desfasura activitatea remote sau in sistem hibrid.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00