Doua cluburi inchise dupa tragedia din Colectiv
3/37231
calendar_month 02 Nov 2015, 00:00
Tragedia petrecuta in clubul Colectiv din Capitala i-a pus pe ganduri pe patronii a doua localuri in care aveau loc petreceri si concerte, una din Bucuresti (clubul Expirat) si una din Brasov (clubul Rockstadt).
Andrei Sosa, patronul clubului Expirat, a anuntat pe Facebook ca va inchide locatia din Bucuresti. Iata o parte din mesajul sau:
Imi cer scuze si imi asum,

Din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si, cāteodata, si in timpul saptamānii. Poate, sa-mi cumpar un G-Klasse, poate ca mai mult de atāt nu m-a dus capul sa fac.

Am terminat o facultate tehnica, as fi putut fi un bun inginer pentru patrie. M-am esuat in meseria asta de cārciumar. Mi-am asumat cunoasterea in amanunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea, sa vad cāti amperi sunt in tabloul de sigurante si daca poate sa ia foc vreun cablu. Nici macar asta n-am
facut suficient de bine. Am avut destule avarii electrice in astia 14 ani. Si multe improvizatii.

Cred ca, alaturi de Fire si Club A, suntem cei mai vechi care inca mai functionam in Bucuresti.

Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Stiu ca o sa faca multi ani de puscarie. Ar fi trebuit sa ma ia si pe mine. Chiar daca, pāna la experienta actuala, cred ca am facut aproape tot ce ma ducea capul.

Am functionat pe propria raspunedere de 14 ani. Ne-a tras cineva de urechi in anii astia?

Stiti cum se obtine autorizatia de functionare de la Primarie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai: CUI, contract de inchiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxa etc. Si prin aprilie se elibereza autorizatia.

Nimeni nu isi asuma responsabilitati. Si ma repet si ma pun in capul listei. Vrem demisii si asa ar trebui sa faca niste oameni normali la cap. Inca nu constientizam conceptul de demisie de onoare. Nu implica asumarea vinovatiei, ci asumarea unui sistem in care esti si care nu functioneaza cum trebuie, nu neaparat din vina ta.
Dar care, la un moment dat, nu a functionat.

Eu imi dau demisia. Expirat-ul din Bucuresti se inchide. De astazi nu mai pot sa-mi asum vieti. Sau, poate, pot. Om vedea“.

Si promoterul clubului Rockstadt din Brasov a anuntat, tot pe Facebook, ca localul din Brasov isi suspenda temporar activitatea. Iata mesajul:

„Ca o reactie imediata la cele intamplate la Bucuresti, am decis reevaluarea conditiilor de siguranta aflate in clubul Rockstadt. Desi clubul dispune in acest moment de cai de iesire in caz de urgenta, hidrant si stingatoare, la o analiza amanuntita asupra buretelui de izolare fonica, s-a constatat ca acesta face parte din aceeasi categorie de burete folosita in clubul Colectiv din Bucuresti. In acest sens, vom intra in renovare pentru a inlocui intreaga suprafata de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, in club va fi montat un sistem de stingere cu sprinkele, in conformitate cu reglementarile europene aflate in vigoare.

Nu in ultimul rand, dorim sa mentionam ca luam absolut toate masurile de preventie aflate in actuala legislatie si mai mult, instalam si alte masuri pentru a fi absolut siguri ca niciodata nu ne vom afla in tragica situatie petrecuta la Bucuresti.

In ce priveste redeschiderea clubului, desigur, vom comunica oficial acest lucru in momentul in care toate detaliile vor fi puse la punct. Momentan, clubul va fi inchis pe o periodata de 10 zile, in functie de cand va ajunge comanda de burete ignifug“.