studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Electrocasnicele care nu trebuie sa iti lipseasca din locuinta

Electrocasnicele care nu trebuie sa iti lipseasca din locuinta

2/204098
calendar_month 09 Aug 2021, 00:00
Te-ai mutat la casă nouă? Ești student și locuiești la cămin sau în prima chirie? Oricum ar fi, este evident că viața secolului XXI nu mai poate fi concepută fără elementele tehnologice care au marcat această perioadă, așa cum sunt smartphone-urile, mașinile, internetul și electrocasnicele, ultimele salvând realmente timpul îndelungat dedicat activităților casnice.

Bineînțeles că electrocasnicele au devenit din ce în ce mai bune și ingenioase, găsindu-se imediat câte o „robo-soluție” pentru orice inconvenient și necesitate. Iată câteva dintre acele electrocasnice de care ar putea depinde confortul casei tale și fără de care lucrurile ar fi putea fi mult mai complicate:

Aparatele frigorifice

E clar că, atunci când vine vorba despre frigidere, oricine posedă în locuința personală măcar un obiect de acest tip, întrucât tranziția din mediul rural către cel urban a determinat și schimbarea condițiilor de trai. Dacă înaintașii noștri depozitau alimentele în pivnițe și beciuri, în zilele noastre, oricine, chiar și studenții, optează pentru un frigider propriu în care să păstreze la rece alimentele sau să își satisfacă anumite trebuințe, cum este, de pildă, amplasarea unui frigider pe terasă, numai bun pentru băuturile răcoritoare pe timp de vară.

Nici lăzile frigorifice nu trebuie excluse din context, deoarece sunt cele mai indicate pentru cei mai gospodari dintre cei mai gospodari, mai precis pentru provizii păstrate excelent în cantități mari și în condiții optime.

Mașinile de spălat

Se pare că spălatul rufelor manual a rămas un obicei practicat doar în situații excepționale, cum ar fi curățarea unor materiale pretențioase și foarte fine. Aproape oricine preferă să pună rufele în cuvă, să adauge detergenții, să seteze programul de spălare și să apese pe butonul de start al mașinii de spălat rufe.

Vara hainele se usucă îndată, dar iarna poți aștepta și câte 2-3 zile până se usucă, spre exemplu, perechea preferată de jeansi. Acesta e motivul pentru care aveți nevoie de un singur lucru: o mașină de spălat rufe care are și funcție de uscare. Și dacă nu stai prea bine cu timpul liber, poți opta lejer pentru una care are și funcție de călcare.

Același lucru s-ar putea spune și despre mașinile de spălat vase, care te scapă de grija mirosurilor neplăcute atunci când se strâng, peste măsură, obiecte în chiuvetă, dar și de uscarea și finisarea vaselor. Astfel, o mașină de spălat vase este numai bună, mai ales când ai o familie mare sau mulți musafiri.

Hota

Fără îndoială, mirosul de mâncare este deranjant atunci când se simte și în alte încăperi când se gătește în bucătărie. Iar atunci când bucătăria este o zonă open space, care cuprinde atât livingul, cât și diningul, poate fi de-a dreptul complicat să gătești fără ca mirosul să nu invadeze toate colțurile casei, inclusiv piesele de mobilier, pereții și hainele.Pentru a evita aceste situații neplăcute, investiția într-o hotă montată deasupra aragazului  trebuie trecută pe lista must have a casei tale.

Aparatele de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat aproape că au devenit o necesitate având în vedere verile din ce în ce mai călduroase, care fac ca aceste electrocasnice să întrețină un confort ridicat.

Dacă îți dorești nopți de vară fără insomnii din cauza căldurii și petrecerea timpului în propria locuință fără transpirații deranjante, atunci un astfel de aparat îți poate salva buna dispoziție din timpul sezonului fierbinte.

Desigur, pentru sănătatea ta, nu este bine sa abuzezi de acest aparat și nici să stai ofensiv în bătaia directă a jetului de aer rece. Este indicat să îl amplasezi într-un loc în care să poată răcori o suprafață cât mai mare a casei, evitând montarea lui în dormitor sau deasupra patului, pentru a nu te confrunta cu dureri de cap sau probleme reumatice pe termen lung.

Trebuie să mai știi că aerul condiționat este util chiar și iarna, deoarece poate contribui la încălzirea casei atunci când este necesar.

Tu de ce electrocasnice nu te-ai putea lipsi?

Sursă foto: Shutterstock