Esti pregatita de valul 4 al pandemiei? Ce ai de facut si de ce ar trebui sa actionezi la timp pentru un job stabil?
3/38880
calendar_month 10 Nov 2021, 00:00
Am auzit cu toții în ultimul timp acest lucru: valul 4 al pandemiei va fi cel mai agresiv de până acum, spitalele își vor atinge capacitatea maximă, iar lipsa unui procent ridicat de persoane vaccinate va determina numeroase alte restricții, poate chiar un lockdown pentru cele mai sensibile sectoare în fața pandemiei. Deși pronosticul unui lockdown nu mai este la fel realist precum în iarnă, piața muncii se destabilizează la scurt timp după ce lucrurile au părut că se așază pe făgașul normal. Nu este un lucru pe care ți l-ai fi dorit, nu?

Spitalele sunt la capacitate maxima si suntem in plin valul 4 al pandemiei; lipsa unui procent ridicat de persoane vaccinate determina numeroase alte restrictii, poate chiar un lockdown pentru cele mai sensibile sectoare în fața pandemiei. Piața muncii se destabilizează la scurt timp după ce lucrurile pareau ca se asaza pe fagasul normal. Nu este un lucru pe care ți l-ai fi dorit, nu?

Ce se preconizează că se va întampla în piața muncii?

Momentan, majoritatea domeniilor se confruntă cu un adevăr deosebit de neplăcut, mai ales pentru cei aflați la început de carieră: angajatorii recrutează mult mai greu putin, iar permanetizarea modului de lucru remote nu este o opțiune pentru mulți dintre acestea, mai ales dacă vorbim despre sectoare unde prezența angajaților este esențială. Dacă lucrezi într-un astfel de domeniu, este absolut normal să nu te simți în siguranță când te gândești la faptul că va trebui să interacționezi cu numeroase persoane din jurul tău.

Companiile nu mai au aceleași bugete precum cele înainte de pandemie, iar valul 4 nu face altceva decât să întărească poziția acestora de a aștepta și de a cântări în mod suplimentar înainte de diverse investiții, creșterile salariale și posturi noi. Dacă visai la o creștere salarială în următoarea perioadă, atunci ar trebui să fii realistă și să-ți dai seama că nu este cel mai oportun moment pentru a te aștepta la un bonus financiar.

De ce încasările din videochat vor crește în următoarea perioadă?

Așa cum s-a întâmplat pe parcursul fiecărui sezon rece, în momentul în care se instalează temperaturile scăzute și restricțiile cauzate de un nou val al pandemiei, oamenii se retrag în case. Acest curs poate însemna un singur lucru din punct de vedere financiar: banii nu se mai cheltuiesc pe concedii, ieșiri dese în oraș și participări la diverse evenimente de sezon (concerte, nunți, botezuri, festivaluri), ci pe lucruri materiale și socializare. Suntem ființe sociale, avem nevoie de comunicare și de apropiere, chiar și online.

Pe de-o parte, magazinele online au de câștigat în această perioadă, mai ales cele din anumite sectoare esențiale sezonului rece (produse pentru casă, articole pentru cei mici, dar și cadouri în perioada sărbătorilor).Pe de altă parte, oamenii investesc mai mult în platformele de socializare online, iar cele de live streaming nu reprezintă o excepție.

Valul 4 al pandemiei afectează întreg mapamondul, iar industria de videochat rămâne un domeniu înfloritor în cadrul sezonului rece. Statistic vorbind, în această perioadă din an, modelele de videochat înregistrează cele mai mare câștiguri. Nu ai fi ușurată să știi că grijile tale financiare au luat sfârșit și că ai bani suficienți indiferent de ce se întâmplă cu această criză sanitară?

Ce ai de făcut și de ce ar trebui să acționezi la timp?

Schimbarea jobului nu este un lucru pe care îl poți face de pe o zi pe alta, cu atât mai puțin în contextul sanitar actual. Dacă îți este teamă să te prezinți fizic la un interviu fără a vedea dinainte despre ce este vorba, Best Studios îți pune la dispoziție webinarii live online ca opțiune de pre – interviu pentru angajare.

În cadrul acestor webinarii, poți discuta cu managerul operațional Maria despre orice nelămurire pe care o ai despre job. De altfel, suportul pe care îl primești din partea managerilor, trainerilor și întregului staff Best Studios reprezintă unul dintre principalele motive pentru care ideea de „job nou” nu ar mai trebui să ți se pară un obiectiv imposibil, chiar și pe timp de pandemie.

Doar de 4 ori pe an se deschid porțile de colaborare cu studioul de videochat Best Studios, iar începutul sezonului rece este cel mai bun moment pentru a veni la un interviu. Doar nu vrei să pierzi cea mai bună perioadă din an la nivelul câștigurilor înregistrate, nu?