studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Esti student si ai nevoie de un venit suplimentar? Iata o solutie avantajoasa!

Esti student si ai nevoie de un venit suplimentar? Iata o solutie avantajoasa!

2/204280
calendar_month 28 Iul 2022, 00:00
Nu este o surpriză faptul că majoritatea studenților se află în căutarea unor metode sigure de a obține un venit suplimentar, care să nu le ocupe foarte mult din timpul alocat studiului sau din timpul liber. Dacă sunt posesori ai unei biblioteci cu rafturi pline, studenții pot lua în calcul reorganizarea ei și vânzarea la anticariat a cărților care nu le mai sunt de folos.

Prin vânzarea la anticariat, studentul obține un venit suplimentar și spațiu în bibliotecă, un avantaj important dacă se află într-un oraș diferit pentru studii și spațiul de care dispune este limitat.

Ce cărți poate să vândă un student?

În general, perioada studenției este cea în care o persoană adună o cantitate mare de cărți în bibliotecă. Multe dintre acestea sunt achiziționate în scopuri academice, pentru a studia și aprofunda materiile preferate, în vreme ce altele corespund hobby-urilor sau sunt primite cadou. Totuși, studenția este și perioada în care pasiunile și interesele se află într-o continuă schimbare, lucru ce se reflectă inclusiv în preferințele în materie de lectură.

Studenții pot să vândă manuale vechi și cărți pe care deja le-au parcurs. Dacă nu vor mai fi recitite sau dacă nu mai este nevoie de ele în viitor, aceste volume nu fac decât să ocupe spațiul care ar putea fi alocat unor noi titluri, ce corespund noilor interese și pasiuni. Ca să își dea seama ce cărți nu le mai sunt utile, studenții nu trebuie decât să își reorganizeze biblioteca și să selecteze titluri vechi, ce nu par să le mai stârnească curiozitatea.

La anticariatul CumparCarti.ro, aceștia pot să vândă cărți din orice domeniu. Deci, nu contează că studiază informatică, psihologie sau limbi străine – orice tip de carte este acceptată de anticari. Vânzarea devine o soluție atunci când cărțile respective nu mai corespund cu interesele studentului, când au fost deja parcurse sau când conținutul lor nu mai este de actualitate.

De ce este vânzarea de carte la anticariat o idee bună pentru studenți?

Mulți studenți vor să economisească bani și sunt foarte atenți la cum își gestionează bugetul. Astfel, oferta “cumpăr cărți”, venită din partea unui anticariat cu experiență, le poate oferi acestora ocazia să mai adauge o sumă la bugetul de care dispun deja. Nu trebuie să investească în deplasări, în transport sau în evaluarea cărților, acestea fiind aspecte ce revin în sarcina anticarilor.

Achizitorii de cărți se deplasează la adresa studentului, la cămin sau acasă. Evaluarea cărților nu se plătește, iar ridicarea lor este gratuită chiar dacă se vinde o cantitate mare. Vânzarea la anticariatul Cumpăr Cărți este considerată o metodă de a obține bani instant datorită plății care se efectuează pe loc.Prin urmare, studenții pot să ia în considerare vânzarea unei cantități mai mici sau mai mari din cărțile pe care le dețin, atunci când au nevoie de un venit în plus la bugetul personal sau când spațiul nu le mai permite să își păstreze întreaga colecție de volume, adunate de-a lungul anilor de studiu și nu numai.