Esti student si vrei bani de buzunar? 4 metode sa-i castigi simplu si rapid!
3/38878
calendar_month 05 Nov 2021, 00:00
Iesiri cu prietenii in oras, o escapada la munte sau la mare, investitii intr-o pasiune costisitoare? Cand esti student simti ca poti muta muntii din loc, insa pentru a-ti indeplini unele dorinte te lovesti inevitabil de problema resurselor financiare. Fara o experienta vasta, cu studii inca in derulare si nevoia de a fi prezent la cursuri, te lovesti de aceste piedici reale atunci cand vrei sa castigi bani de buzunar in studentie. Totusi, sunt numeroase oportunitati de care poti profita pentru a face economii si care nu necesita un program strict si nici experienta. Ti-am pregatit in cele ce urmeaza cateva metode simple si rapide pentru a castiga un ban in plus in timpul facultatii:

1. Joburile part-time

Sunt variante ideale pentru tine. Pe langa faptul ca te vor ajuta sa te acomodezi cu piata muncii si sa capeti experienta pe domenii diferite, iti pot aduce si un venit suplimentar pe langa banii din burse sau de la parinti. Poti lucra 4 ore intr-o cafenea sau poti sa desfasori activitatea de promoter. Marile branduri sunt permanent in cautare de persoane tinere care sa le promoveze produsele in supermarketuri si mall-uri. Iti dedici astfel doar cateva ore pe zi pentru aceasta sarcina si castigi un ban in plus. In cele mai multe cazuri poti alege tu intervalul orar si zilele in care sa lucrezi. Tot part-time poti lucra si ca livrator/ curier, operator calculator sau in cadrul unui call-center.

2. Valorifica-ti pasiunea

Daca ai talent artistic poti incerca sa vinzi produse handmade realizate in timpul tau liber. Poti opta pentru a personaliza diferite produse si comenzile le poti prelua facandu-ti publicitate pe propria pagina de socializare. Aceste obiecte sunt la mare cautare si bine platite. Pasiunea pentru un instrument muzical se poate transforma rapid intr-o forma de venit. De exemplu, poti incerca sa canti intr-un restaurant in weekend sau sa oferi meditatii celor care vor sa invete un anumit instrument. Si talentul la fotografie este bine rasplatit. Cu un aparat foto pentru incepatori, pe care sa ti-l permiti din bugetul tau redus, te poti apuca sa faci fotografii la diferite evenimente, unele chiar in incinta facultatii, sedinte foto pentru colegi, pentru prieteni. In timp, remuneratia creste pe masura ce capeti experienta. Cunostintele si pasiunea pentru IT sunt de asemenea bine platite. Te poti apuca sa repari calculatoare, sa instalezi programe sau sa oferi mentenanta. Un PFA te va ajuta sa iti desfasori activitatea legal si este si foarte simplu.

3. Participarea la sondaje si cercetari

Citeste continuarea articolului pe RisCo.ro.