studentie.ro  » diverse » stiri » Esti student si vrei sa intelegi procesul de tranzactionare la bursa?

Esti student si vrei sa intelegi procesul de tranzactionare la bursa?

Publicat: 09 Feb 2022 | Vizualizari: 91

Autoritatea de Supraveghere Financiară demarează un program de educaţie financiară unde participanții vor experimenta rolul de investitor.

Recent, prin intermediul unui comunicat oficial, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis faptul că, în decursul lunii martie, se dă startul unui program educaţional prin intermediul căruia studenţii şi masteranzii din cadrul celor 24 de centre universitare partenere vor putea utiliza în mod gratuit platforma demo de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), unde vor beneficia de asistenţa necesară pentru a învăţa cum să tranzacţioneze la bursă.

Ce implică programul de educaţie financiară anunţat de ASF?

Proiectul derulat de ASF face parte din suita Global Money Week 2022 (21 - 25 martie 2022), eveniment mondial dedicat educaţiei financiare, care se desfăşoară anual sub patronajul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Astfel, în cadrul acestuia, un număr semnificativ de comunităţi stabilesc diverse politici de acţiune cu rolul de a stimula interesul pentru înţelegerea mediului financiar, limitarea reglementărilor în materie care nu mai sunt utile în prezent şi pentru a oferi tinerei generaţii mecanismele necesare pentru a-şi construi un viitor plin de oportunităţi.

Prin urmare, tema evenimentului pentru 2022, respectiv "Construiește-ți viitorul, fii inteligent cu banii tăi.", relevă tocmai importanţa deciziilor financiare în stabilirea perspectivelor de viaţă.

În acest context, proiectul educaţional marca ASF va începe pe 21 martie 2022, prima parte reprezentând un seminar online, cu ajutorul cărui se urmăreşte înţelegerea paşilor de bază în pornirea unei investiţii, şi bineînţeles a procesului de accesare şi funcţionare a platformei de tranzacţionare. Totodată, organismul financiar a subliniat faptul că, programul menţionat este unul pur didactic, care nu presupune utilizarea banilor proprii, cu alte cuvinte nu pot fi antrenate pierderi financiare.

Timp de patru săptămâni, adică până pe data de 15 aprilie 2022, studenţii şi masteranzii participanţi vor putea folosi platforma demo pusă la dispoziţie de Bursa de Valori Bucureşti pentru a desluşi "tainele tranzacționării". În această perioadă, tinerii vor primi consultanţă gratuită din partea specialiştilor atunci când vor considera că au nevoie de sprijin.

Din perspectiva formalităţilor de participare, doritorii vor completa un formular online pe care îl vor primi din partea instituţiilor universitare. Termenul maxim până la care pot fi realizate înscrieri este 14 martie 2022.

Care sunt universităţile partenere?


Nu mai puţin de 24 universităţi partenere şi-au manifestat interesul de a participa la programul menţionat după cum urmează:

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-19 00:00:00