studentie.ro  » diverse » stiri » Fata nevazuta a pandemiei: doi din cinci dintre tineri sustin ca planurile de cariera le-au fost stricate din cauza Covid-19

Fata nevazuta a pandemiei: doi din cinci dintre tineri sustin ca planurile de cariera le-au fost stricate din cauza Covid-19

Publicat: 18 Ian 2022 | Vizualizari: 69

Potrivit unui sondaj CIPD, pandemia a reprezentat un factor dăunător pentru cariera profesională a circa două cincimi din tinerii chestionaţi. Mai mult, experții avertizează că lucrătorii mai tineri au fost trecuţi cu vederea din cauza lipsei de experienţă.

Totodată, sondajul derulat la finele anului trecut, unde au participat 2.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, a subliniat şi faptul că 43% dintre respondenţi au considerat că pandemia a avut un efect negativ asupra perspectivelor lor de carieră pe termen lung.

În principiu, specialiştii sunt de părere că acest lucru se datorează faptului că, în contextul stării de urgenţă, ulterior alertă, un procent semnificativ de lucrători și-au pierdut locurile de muncă. De asemenea, munca la distanță nu a facilitat crearea de noi oportunități de dezvoltare întrucât există un număr relativ mic de industrii unde a fost implementată cu succes.

Simultan, sondajul a relevat şi faptul că, dintre participanţii care nu lucrează, jumătate (50 la sută) sunt șomeri de aproximativ 12 luni. Pe de altă parte, o proporție asemănătoare (49 la sută) au declarat că nu sunt încrezători în găsirea unui loc de muncă în următoarele trei luni, în timp ce aproape trei sferturi (72 la sută) au spus că nu sunt optimişti cu privire la găsirea unui loc de muncă care să le fructifice ambițiile profesionale și așteptările salariale în următoarele trei luni.

În general, această realitate se datorează şi faptului că unul din șapte tineri șomeri (14%) a relatat că a aplicat pentru mai mult de 30 de locuri de muncă în ultimele trei luni, fără un răspuns pozitiv. Plus, mai mult de jumătate dintre persoanele care nu lucrează (51 la sută) au declarat că nu au apelat la o platformă specializată care să-i ajute în procesul de căutare a unui loc de muncă.

Ca răspuns la concluziile sondajului prezentat, compania organizatoare a lansat chiar o campanie prin care solicită mediului de afaceri să creeze aproximativ un milion de oportunități profesionale pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, respectiv locuri de muncă, stagii de practică, ucenicie, voluntariat, schimb de experiență etc.

Citeste in continuare articolul pe RisCo.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00