FOTO Lansarea la apa a Titanicului, surprinsa in cinci imagini unice
3/37274
calendar_month 09 Nov 2015, 00:00
Cinci fotografii realizate pe 31 mai 1911, in timpul primei lansarii la apa a Titanicului, au fost descoperite recent si urmeaza sa fie scoase la licitatie.

Imaginile au fost realizat pe placute de sticla si au fost surprinse de un om de afaceri care primise acces pe santierul naval Harland and Wolff din Belfast, unde a fost construit vaporul, noteaza Daily Mail. Potrivit sursei citate, toti cei care au vrut sa asiste la prima lansare pe apa a Titanicului au trebuit sa plateasca un bilet pentru a avea acces pe santierul naval.

Desi a iesit pentru prima data pe apa in mai 1911, Titanicul a plecat in cursa inaugurala in aprilie 1912, deoarece timp de 10 luni mecanicii au lucrat aproape fara oprire pentru a monta toate motoarele si alte elemente esentiale. Din pacate, cursa inaugurala a fost si ultima pentru Titanic, care s-a scufundat dupa ce s-a lovit de un iceberg, peste 1.500 de oameni pierzandu-si viata.

Jurnalistii de la Daily Mail noteaza ca fotografiile realizate in timpul primei lansarii la apa a Titanicului ar putea fi vandute cu cel putin 8.000 de lire sterline.