GERUL SI PLOAIA POT DUCE LA RECONSTRUIREA CASEI
5/5268
calendar_month 08 Nov 2007, 00:00
O cheltuiala minima poate evita deteriorarea pe perioada iernii a unei constructii neterminate. Specialistii spun ca, in cazul in care nu este protejata corespunzator, o constructie va necesita reparatii. Cel mai grav lucru este deteriorarea fundatiei. In acest caz, proprietarul va trebui sa refaca din temelii constructia.

"Principala protectie pentru fundatie este rogojina. Si totusi, pentru o mai buna protectie a unuia dintre elementele de structura, cele mai importante dintr-o cladire, este recomandat ca peste rogojina sa se aplice si o folie din plastic pentru a fi protejata de infiltratiile de apa", ne-a spus Ciprian Ana, administrator la firma Policons Group.

O alta solutie de protejat fundatia, in cazul in care aceasta a fost turnata de curind si a prins-o inghetul, este nisipul."Se asaza un pat de nisip de cinci-zece centimetri grosime peste care se poate pune rogojin", ne-a spus Lucian Bolcas.

In cazul in care sarpanta a fost ridicata, nu trebuie lasata neprotejata. "Lemnul, daca nu este protejat, va fi afectat de umezeala si se va umfla", a amintit administratorul Policons Group.

Rezolvarea mai ieftina este bineinteles folia din plastic. "O solutie provizorie, dar mai scumpa, consta in aplicarea cartonului izolator peste astereala acoperisului.

Peste acesta, cind sint reluate lucrarile, poate fi montata invelitoarea", a mai spus Ciprian Ana. Astereala acoperisului este partea din lemn peste care este prinsa invelitoarea.

Daca anotimpul rece a prins constructia cu diverse elemente de structura descoperite, cum ar fi stilpii de sustinere, recomandat este ca armaturile ramase la suprafata sa fie protejate, astfel incit sa nu rugineasca.

In plus, este indicat ca peretii casei sa fie izolati cu polistiren. Acestia pot fi protejati si cu folie din plastic. Daca nu se iau masuri, consecintele vor fi grave.

Sursa : Hotnews.ro