studentie.ro  » diverse » stiri » Guvernul va da 1,6 miliarde de euro pe 4 corvete construite la Galati

Guvernul va da 1,6 miliarde de euro pe 4 corvete construite la Galati

Publicat: 01 Dec 2016 | Vizualizari: 726

Guvernul a decis sa cumpere de la Santierul Naval Damen din Galati patru corvete multirol, pentru care va plati 1,6 miliarde de euro.

Executivul a aprobat, marti, o hotarare in acest sens, care prevede ca programul se va desfasura pe o perioada de 7 ani.

In suma mentionata sunt cuprinse achizitia munitiilor si suportul logistic initial, care include si instruirea echipajelor, precizeaza Guvernul intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

In Studiul de concept pentru produsul "Corveta multifunctionala", elaborat in cadrul MApN, au fost analizate 13 proiecte de corvete, din care patru pot satisface cerintele Fortelor Navale Romane, arata documentul citat.

Dintre toate aceste proiecte, clasa SIGMA (Ship Integrated Geometric Modular Design Approach) prezinta cele mai mari avantaje, sustine Executivul.

Navele vor fi construite si dotate in Romania, la Santierul Naval Damen Galati S.A, parte a Damen Shipyards Group-Olanda.

Acesta "va colabora cu operatori economici din industria nationala de aparare, atat in activitatea de realizare propriu-zisa a corvetelor, cat si in proiecte de modernizare a altor nave din dotarea Fortelor Navale Romane, respectiv a celorlalte obligatii de actiuni compensatorii (offset) ce revin companiei olandeze", adauga Guvernul.

Iata ce inseamna activitati compensatorii: modernizarea altor capabilitati ale fortelor navale romane, realizarea facilitatilor de instruire, constituirea centrului de mentenanta si a facilitatilor de depozitare a munitiilor in Romania.

Executivul sustine ca realizarea navelor in Romania reprezinta o oportunitate importanta de dezvoltare in industria de profil nationala, dar si pentru alte companii romanesti.

Citeste si despre un spargator de gheata construit la Galati care ajunge in Antarctica
Via Ziare.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-10-06 00:00:00 - 2022-11-05 00:00:00