studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Impactul oglinzilor asupra ambientului din casa ta

Impactul oglinzilor asupra ambientului din casa ta

2/204146
calendar_month 23 Nov 2021, 00:00
O casă luminoasă și bine organizată poate avea un impact extraordinar asupra psihicului și stării de spirit de zi cu zi. Totuși, în prezent există multe persoane care locuiesc în apartamente cu suprafețe destul de reduse, care pot deveni obositoare și sufocante.

Există totuși câteva trucuri recomandate de experții în design interior, care pot salva chiar și încăperile extrem de mici, transformându-le în spații mult mai plăcute. Iată principalele aspecte de care trebuie să țineți cont:

- Optați pentru nuanțe deschise și luminoase, care ajută la conturarea unei impresii de spațiu mai larg.

- Alegeți pentru surse de lumină armonioase, care să fie confortabile vizual și să nu dea impresia unei încăperi întunecoase.

- Mențineți simplitatea și compartimentați inteligent, astfel încât să aveți și spațiu de depozitare fără a încărca prea mult camera respectivă. Dulapurile înalte sunt o modalitate eficientă de a economisi spațiu.

- Lăsați mai mult spațiu pe centru. În cazul unei încăperi mici, întreaga mobilă trebuie dispusă în lateral, evitând pe cât posibil să plasați orice în zona centrală, care trebuie să rămână libere pentru a facilita o deplasare mai ușoară în cameră.

- Utilizați oglinzi, deoarece reflectă lumina și au un efect evident de mărire a spațiului.

Ce modele de oglinzi nu trebuie să vă lipsească din casă?

Pentru că sunt un must have inclusiv din punct de vedere estetic și nu doar datorită funcționalității practice pe care o îndeplinesc, este esențial sa luăm în calcul plasarea strategică a mai multor oglinzi în interiorul propriei case.

Principalele modele de oglinzi existente pe piață sunt oglinzile rotunde și oglinzile pătrate. Ambele arată bine și se pot integra cu succes în designul de interior, dar este esențial ca acestea să nu contrasteze prea mult cu restul formelor. Aveți grijă la acest aspect pentru a păstra continuitate în spațiu. Acest tip de detaliu face întotdeauna diferență între un rezultat reușit și unul mai puțin atrăgător.

De asemenea, puteți lua în calcul utilizarea oglinzilor și pentru camera copiilor. Deseori, cele normale sunt plasate mult prea sus pentru ei și nu își pot vedea imaginea așa cum trebuie. De aceea, puteți lua în considerare alegerea unuia dintre modelele de oglinzi pentru copii. Multe dintre acestea au rame care arată extrem de creativ și ar arăta genial chiar și ca piesă de decor, fiind tușa personală care lipsește.

Nu ezitați să experimentați cu cât mai multe tipuri oglinzi și să dați un refresh casei folosind aceste trucuri de gestionare a spațiului!