Importanta primilor ani din viata copilului
3/39044
calendar_month 26 Aug 2022, 00:00
Majoritatea părinților din prezentul modern acordă mult prea puțină atenție juniorilor și de aceea, foarte mulți dintre ei chiar se găsesc în situația de a nu-și înțelege copilul, chiar și de la vârste fragede. Primii ani din viața unui copil sunt extrem de importanți, în ciuda faptului că aceștia nu își amintesc aproape nimic din ei.

Comportamentul de astăzi sunt fricile de mâine

Primii ani din viața copilului tău nu sunt importanți pentru prezent ci pentru viitor. Tot ceea ce se întâmplă în jurul copilului tău, se va proiecta într-un fel sau altul asupra sa și a particularităților sale de comportament din viitor. De exemplu, să luăm frica de întuneric ca un studiu de caz. Dacă părinții au această frică de întuneric și o manifestă frecvent în compania copiilor, aceștia vor prelua și ei aceeași frică de câini și o vor practica și exterioriza cu fiecare ocazie. Dacă în primii ani din viață, părinții au țipat, au speriat, au refuzat să intre în camere întunecate transmițând emoții puternice legate de acest fenomen, iar totul a avut loc în preajma copilului, acesta va prelua cu siguranță de la părinte.

Același lucru este valabil și pentru alte frici, fobii sau comportamente pe care copilul le-ar putea avea, dar care nu îl ajută din niciun punct de vedere în dezvoltarea sa profesională, personală sau socială. Nu uita că fricile tale se transmit cel mai repede copiilor în primii lor ani din viață. Mai multe detalii despre echilibru și efectul asupra familiei poți găsi în Împăcarea cu tine însuțio citire excelentă.

Oferă atenție copilului tău

Un lucru extrem de important pentru un copil și implicit un lucru care contează atât pentru el, dar și pentru relația dintre tine și el, este atenția. Tu îi dai suficientă atenție copilului tău? Sau îi oferi prea multă? Dar te simți vinovat sau vinovată când îi acorzi prea puțin? Viața Maicii Domnului este o carte perfectă pentru mămicile care au nevoie să identifice foarte exact valorile importante pe plan personal, lucru ce va fi extrem de benefic pentru creșterea copiilor.

Dar să revenim la atenție, pentru că discuția poate fi destul de importantă deoarece stabilim destul de clar faptul că fiecare copil chiar are nevoie de atenție și nu trebuie să se autoeduce, așa cum există unele trenduri pe internet. Atenția poate fi de două forme, cea de fond și cea de formă. Iar pentru a le înțelege mai bine, vom vorbi chiar acum despre fiecare.Atenția de fond este cea pe care trebuie să po acorzi copilului tău atunci când îl vezi în mijlocul unui sentiment foarte puternic, cu efect interior. Acest sentiment poate fi unul de bucurie, teamă sau chiar mâhnire. În acel moment, copilul va avea nevoie de asistență, grijă și atenție.

Atenția de formă este cea pe care tu o vei asigura copilului tău pentru că de aceea ești părinte. Aici vorbim despre atenția pe care o oferi copilului atunci când îți transmite suficiente semnale care confirmă nevoia de apă, hrană, somn, cald sau chiar nevoia de îngrijire.

Concluzie

Primii ani din viața copilului tău contează pe tine să poți pune bazele unei matrici corecte, eficiente și care să asigure dezvoltarea unui caracter puternic.