studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Intreprinderi, microintreprinderi si start-up-uri, in locul industriei miniere. Investitii finantate prin PJT in sase judete

Intreprinderi, microintreprinderi si start-up-uri, in locul industriei miniere. Investitii finantate prin PJT in sase judete

2/204405
calendar_month 31 Mar 2023, 00:00
Tranzitia catre energia verde si reducerea poluarii din industria miniera si extractiva vin la pachet cu un cost: mii de oameni ramasi fara venit. In zonele cu traditie in acest domeniu, alternativele lipsesc. Pentru a compensa aceste masuri, statul vrea sa sprijine noi investitori pentru a deschide afaceri si a genera locuri de munca durabile si sigure. Prin Programul Tranzitie Justa, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene promite peste 11.000 locuri de munca si 30.000 beneficiari de reconversie profesionala, in sase judete.

Judetele beneficiare de granturi IMM si start-up

Potrivit MIPE, pana la sfarsitul acestui an vor fi lansate 87 de apeluri de proiecte cu finantare prin Programul Tranzitie Justa, ce raspunde nevoilor de investitii pentru judetele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galati, Prahova si Mures. Primele apeluri vor fi deschise in cel de-al doilea trimestru al acestui an si vizeaza investitii pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii care sprijina cresterea durabila si crearea de locuri de munca, prin acordarea de granturi.

Investitiile finantate prin program urmaresc diversificarea economica din punct de vedere al mediului, in special a sectorului antreprenorial productiv mic si mijlociu, pentru cresterea competitivitatii si capacitatii economiilor locale afectate de a genera locuri de munca durabile, sigure si cu un nivel de salarizare atractiv. Finantarea acordata prin PTJ reprezinta un nou start spre dezvoltare economica si modernizare, mai ales in conditiile in care investitiile vor fi completate prin alte programe operationale aferente perioadei 2021 – 2027 si prin PNRR”, a declarat ministrul Marcel Bolos.

Vor beneficia de finantare, antreprenorii din:

• GORJ
• HUNEDOARA
• DOLJ
• GALATI
• PRAHOVA
• MURES

Printre rezultatele asteptate la finalul perioadei 2021-2027 se numara:

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro