studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Istoria jocurilor de noroc

Istoria jocurilor de noroc

2/204431
calendar_month 30 Mai 2023, 00:00
Un studiu a arătat că peste 4.2 miliarde de oameni pariază măcar o dată pe an. Chiar dacă în prezent jocurile de noroc au atins apogeul, istoria lor începe cu mulți ani în urmă. Primele evidențe legate de prezența unor jocuri de noroc datează tocmai din China Antică, undeva în jurul anului 2000 înainte de Hristos.

Conform cercetătorilor, în acea perioadă era desfășurată o activitate similară cu o loterie, în care se foloseau anumite țigle. Alte dovezi legate de jocuri de noroc datează din anul 200 înainte de Hristos, tot din China, unde biletele la loterie ar fi contribuit la finanțarea unor lucrări de stat. Foarte probabil, și Marele Zid Chinezesc a fost ridicat și din fonduri alocate astfel. De asemenea, zarurile au fost inventate în Grecia Antică, în jurul anului 500 înainte de Hristos.

Cărțile de joc, foarte populare în rândul celor pasionați de jocuri de noroc, au fost inventate în secolul al XIX-lea, tot în China. Unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc din lume, baccarat, foarte popular și în zilele noastre, a fost creat în jurul anului 1400 în Italia și ulterior a ajuns și în Franța. Prima referire la adresa jocului de blackjack se face în jurul anului 1600, fiind un derivat din vingt-et-un, un joc francez.

Primul cazinou din istorie a fost inaugurat în anul 1638, în Veneția. Este deschis și în zilele noastre și poate fi vizitat, fiind prezent într-o clădire cu arhitectură superbă, una dintre atracțiile turistice din Veneția. Ruleta, în schimb, a fost inventată ceva mai târziu, din greșeală, de matematicianul Blaise Pascal, care dorea să demonstreze mișcarea perpetuă. În sălile din jocuri din Paris a ajuns însă în anul 1796 și în secolele ulterioare a devenit foarte populară.

Pokerul a început să fie popular din secolul al XIX-lea

 Chiar dacă originile sale nu sunt în totalitate clare, existând mai multe țări care revendică invenția pokerului, ce este sigur este că popularitatea sa a început să fie mai mare din secolul al XIX-lea. Se crede însă că în 1829 s-a jucat pentru prima dată poker în New Orleans, dar jocul a ajuns în toate colțurile lumii datorită imigranților care jucau ore în șir pe vapor pentru a face timpul să treacă mai repede.

În schimb, primul aparat de tip slot machine a apărut spre finalul secolului al XIX-lea, cu denumirea Liberty Bell. Era un aparat rudimentar, care nu are nimic în comun cu cele moderne și strălucitoare din zilele noastre.

Distracția pe Internet a schimbat tot

În anul 1994 a luat ființă primul cazinou online, iar dezvoltările apărute în anii următori au făcut distracția mai accesibilă pentru oameni din toate colțurile lumii. Astfel, ei au ocazia să joace într-un mediu sigur, profitând de dezvoltările tehnologice existente. Jocurile sunt disponibile atât pe mobil cât și pe desktop ori laptop. Inclusiv în țara noastră utilizatorii pot încerca jocuri de cazino în deplină legalitate.Apariția cazinourilor pe Internet nu doar că a făcut distracția mai facilă, dar oferta a devenit cu adevărat impresionantă. Dacă luăm spre exemplu live cazino Netbet, primul operator licențiat de ONJN din țara noastră, putem vedea că aici sunt disponibile numeroase mese de joc cu dealeri live dar si peste 2.800 de sloturi. La acestea se adaugă și o secțiune bogată de casino live, cu numeroase mese de ruletă, blackjack și baccarat, inclusiv cu dealeri care vorbesc limba română. Oamenii au posibilitatea să se distreze și la loterii internaționale, jocuri de poker, table online pe bani reali și multe altele. Folosind același cont, ei pot miza și la pariuri sportive, astfel că distracția este fără niciun dubiu mai accesibilă tuturor, indiferent de locul în care s-ar afla.