studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Jocuri de strategie de incercat anul acesta pentru a creste abilitatea de concentrare

Jocuri de strategie de incercat anul acesta pentru a creste abilitatea de concentrare

2/204312
calendar_month 16 Sep 2022, 00:00
În lumea jocurilor, jocurile de strategie au fost adesea trecute cu vederea de mulți. Etichetate drept „plictisitoare” sau „complicate”, ele obișnuiau să nu aibă o reputație prea bună. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, genul a ieșit din umbră și a luat cu asalt centrul scenei.

Genul jocurilor de strategie este ca un labirint bogat și profund pentru jucătorii pasionați, cu tactici întortocheate și multe uși de deschis. Cu atât de multe „arome” diferite din care se poate alege, compilarea unei liste a celor mai bune este o provocare destul de mare. Și totuși, toate cele ce vor fi menționate merită să fie încercate.

Șahul este considerat joc de strategie, de altfel foarte popular printre jucători. Acesta a trecut testul timpului și a devenit în timp un joc de îndemânare și tactică, forțând adesea jucătorii să învețe să gândească aprig cu două sau trei mutări înaintea adversarului, doar pentru a ține pasul. Acest joc a fost, de asemenea, acceptat de mulți ca un reper oficial pentru inteligență; oamenii care au devenit mari maeștri jucători erau văzuți de ceilalți drept inteligenți și iluștri.

Pokerul este un alt joc de strategie care necesită abilități diverse pentru a câștiga, motiv pentru care atât de mulți oameni se alătură unui cazinou online pentru a-l juca. Fiecare jucător își dezvoltă propria strategie pentru a determina următoarele mișcări ale adversarului și, pe lângă asta, există și o mulțime de „mâini de ajutor”, precum un regulament poker online, cu o mulțime de termeni explicați, pași pentru a avansa în joc și reguli de urmat.

Unele dintre jocurile moderne de strategie de astăzi, care au devenit o senzație, sunt cele care pot fi accesate pe PC și creează diferite lumi adiacente realității. Spre deosebire de alte jocuri de strategie, Expeditions: Rome este aparte, deoarece implică o mulțime de fapte și cifre istorice. Campaniile se bazează pe locații din viața reală și descriu unele dintre cele mai mari realizări ale Romei pe câmpul de luptă. Pe lângă opțiunile tactice, dinamica în luptă și unele gestionări de bază a resurselor, jucătorii vor putea interacționa și cu oameni din antichitate. Deoarece fiecare interacțiune sau acțiune întreprinsă poate dicta într-o anumită măsură modul în care se desfășoară lucrurile, înțelegerea a ceea ce trebuie spus are o mare greutate. Lăsând deoparte defecte minore de design și probleme de localizare, jocul este cu adevărat uimitor în abordarea istoriei și a povestirii. Cu o voce genială și locații frumoase de explorat, există multe de făcut și de văzut în Expeditions: Roma.Jocul de strategie Stellaris ar necesita câteva mii de ore de joc, iar pentru a explica de ce, ar dura tot cât se poate de mult. Cu toate acestea, pe scurt, este vorba despre un joc de strategie care are un potențial și posibilități aproape nelimitate. Acesta implică diplomație, comerț, război, politici comerciale, spionaj și alte câteva zeci de mecanici suprapuse. Jocul începe în 2200, cândva după momentul în care civilizația jucătorului descoperă pentru prima dată călătoriile mai rapide decât lumina. În funcție de modul în care cineva dorește să-și construiască imperiul spațial, ei pot alege dintr-o serie de trăsături și specii.

În esență, jocul de strategie le permite jucătorilor să creeze și să construiască prin orice mijloace necesare o civilizație înfloritoare care se desfășoară în spațiu.

De foarte multe ori, un joc de strategie îți permite să te bucuri de emoția de a conduce o armată, dar alteori este vorba despre construirea și dezvoltarea unui imperiu de orașe fantastice și exact asta faci în Elvenar. Amplasarea în spațiu fantastică îi conferă o întorsătură unică, deosebindu-l de bogăția de jocuri moderne de construcție a orașului care sunt disponibile și pentru jucătorii de pe mobil. În Elvenar, un jucător are trei obiective principale: să finalizeze misiuni, să exploreze și să cerceteze. Există o cantitate nesfârșită de misiuni de finalizat, unele dintre ele bazate pe progresul în povestea jocului, iar altele fiind sarcini generice, care se desfășoară în timp. Cercetarea va ajuta orașul din posesia cuiva să devină mai mare și mai puternic, în timp ce explorarea va ajuta să găsească noi terenuri de cultivat.

Jocurile de strategie cu o parte vizuală impresionantă merită să fie accesate de pe PC, dar toate celelalte sunt perfecte de pe telefon, „servite” oriunde, în aer liber sau în confortul propriei case.