La ce sa fii atent cand mergi la interviuri. Invata sa recunosti un angajator dezirabil
3/39123
calendar_month 19 Ian 2023, 00:00
Atunci când mergi la interviuri, este nevoie să fii atent la mai multe lucruri, mai ales pentru a identifica un angajator dezirabil, unde să-ţi doreşti să lucrezi. Este important să recunoşti care sunt acele lucruri ce fac un angajator să fie bun de luat în calcul, mai ales atunci când vrei să te angajezi într-o companie care să-ţi placă. Iată mai jos câteva lucruri la care să fii atent pentru a identifica acel angajator care să-ţi placă.

Modul de coordonare, leadership şi management

Un aspect important este modul în care are loc managementul în organizaţie. Modul de coordonare şi leadership este un lucru foarte important atunci când vrei să lucrezi pentru o organizaţie în care să crezi, unde să fii motivat să lucrezi, să te înţelegi bine cu colegii şi să ai cele mai bune rezultate. Un lider bun este mai degrabă un manager decât un şef. Există mai multe diferenţe între lideri şi manageri pe care le poţi descoperi pentru a-ţi da seama dacă stilul de leadership dintr-o companie este cel pe care îl cauţi, astfel putând să identifici care sunt acele stiluri de management benefice pentru tine.

Valorile organizaţiei

Un aspect important în orice organizaţie sunt valorile acesteia. De aceea, cel mai bine este să fii atent la valorile organizaţiei în care vrei să lucrezi. Acest lucru înseamnă nu doar să citeşti care sunt acestea pe website-ul organizaţiei, ci şi să descoperi cum sunt trăite ele în momentul în care interacţionezi cu angajaţii. De exemplu, poţi observa uşor şi facil care sunt momentele în care oamenii au valori frumoase de comunicare, respect, atenţie la detalii.

Este vizionar

Un angajator bun se gândește la idei inovatoare care pot duce compania înainte pentru a-și extinde creșterea. Acesta ar putea aranja întâlniri cu angajații pentru a prezenta proiecte viitoare pentru companie sau planuri de a câștiga mai mulți clienți. Modalitățile de a identifica dacă o companie are angajatori vizionari includ:

-  Cercetarea modului în care angajatorul pregătește angajații pentru dezvoltarea profesională;
-  Căutarea de rapoarte care descriu modul în care evoluează compania;
-  Colectarea unor astfel de informații te poate ajuta să identifici companiile progresiste și angajatorii cu care vrei să lucrezi.

Abilităţi de comunicare şi sociale bune

Un angajator bun ar trebui să fie un comunicator eficient. Ar trebui să fie vorbitori grozavi care își exprimă opiniile și instrucțiunile pe un ton plin de sens și respect. Comunicarea eficientă poate implica informarea angajaților cu privire la schimbările sau modificările viitoare ale proiectului sau fluxurilor de lucru. Abilitățile excelente de comunicare ajută la prevenirea neînțelegerilor minore sau a comunicării greșite în viitor. În loc să facă presupuneri sau declarații vagi, angajatorii buni ar trebui să încurajeze angajații să-și împărtășească preocupările sau sugestiile.Promovează împuternicirea angajaţilor

Angajatorii buni creează medii de lucru care sunt motivaționale și inspiraționale. Aceştia împuternicesc angajații prin împărtășirea acestora cu linii strategice, cum ar fi obiectivele companiei, misiunea, viziunea și feedbackul. Acest lucru îi motivează pe angajați să rămână eficienți, productivi și dedicați.

Angajatorii buni ar trebui să ofere angajaților oportunități de a lua decizii critice și de a găsi soluții la problemele emergente. Angajatorii buni pot identifica abilități avansate de cultivat în rândul angajaților lor. De asemenea, ar putea atribui proiecte mari, care demonstrează încrederea lor în angajați și îi motivează să-și îmbunătățească abilitățile. Angajatorii ar trebui să încerce să scoată în evidență punctele forte ale angajaților lor.

Toate acestea sunt lucruri care te pot ajuta să identifici un angajator potrivit şi dezirabil pentru tine. Ţine cont de ele atunci când vrei să identifici un angajator pentru care vrei să lucrezi.

Photo by Alex Green / Pexels