studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Mai multi bani pentru programul Erasmus+. Ce oportunitati ofera acest program?

Mai multi bani pentru programul Erasmus+. Ce oportunitati ofera acest program?

2/204142
calendar_month 17 Nov 2021, 00:00
Acordul dintre Parlamentul European Si Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2022 aduce vesti bune pentru tineri. In total, bugetul se ridica la 169,5 miliarde de euro, iar sume importante sunt dedicate programelor si investitiilor pentru tineri. Programului de mobilitate universitara Erasmus+ i s-a alocat un buget total pentru 2022 de aproximativ 3,4 miliarde de euro.

Tinerii, o prioritate in 2022

Negocierile asupra bugetului UE pe 2022 au ajuns la final marti seara. Dintre toate variantele puse in discutie, s-a stabilit ca suma finala 169,5 miliarde de euro. Prioritatile vor fi investitiile in dezvoltarea de programe pentru tineri, redresare economica post-COVID-19, subventii si programe in agricultura, dar si dezvoltare regionala. Acordul privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2022 va fi ratificat de Consiliu si de plenul Parlamentului European in urmatoarea sesiune plenara.

Un subiect important pentru tineri il reprezinta bugetul pentru programul de mobilitate universitara Erasmus+. In urma negocierilor, programul a primit o alocare suplimentara de 35 milioane de euro fata de propunerea initiala a Comisiei, ajungand la un buget total de aproximativ 3,4 miliarde de euro, pentru anul 2022.

Oportunitatile oferite de Erasmus +

Erasmus + reprezinta o oportunitate pentru tineri de a efectua perioade de studiu in strainatate, stagii, ucenicii si schimburi de personal in toate domeniile educatiei si formarii. Programul este dedicat scolarilor, studentilor din invatamantul superior, elevilor din invatamantul profesional, cursantilor adulti, schimburilor de tineri, lucratorilor de tineret si antrenorilor sportivi.

Potrivit structurii programului pentru perioada 2021-2027, Erasmus + include mai multe sectiuni:

Citeste continuarea articolului pe risco.ro.