Metode de studiu a caror eficienta este dovedita stiintific!

calendar_month 03 Feb 2015, 00:00
1. Repeta la intervale scurte!
Iti mai aduci aminte cum, in copilarie, mama ta iti citea aceeasi poveste in fiecare seara, iar tu ajungeai sa o stii pe de rost dupa un timp, fara a depune vreun efort? In asta consta si aceasta metoda. Imparte materia in fragmente scurte si repeta aceste fragmente in fiecare zi. Revizuieste informatia mai veche inainte de a te apuca de ceva nou! E ca si cum ai invata o poezie de 20 de strofe in 20 de zile, repetand strofele din zilele precedente inainte de a te apuca de o noua strofa.
2. Spune o poveste
Transformand informatia pe care trebuie sa o asimilezi intr-o „poveste nebuna” iti va fi mai usor sa o retii. Un model este cel prin care poti invata usor planetele in ordine: Mercur, Venus, Pamant, Marte, Jupiter, Saturn , Uranus, Neptun , Pluto ( Miercuri, Vineri - Post, Marti, Joi, Sambata - Unii Nebuni Postesc).
3. Studiaza in locuri diferite aceeasi materie
Studiile sugereaza ca studiind aceeasi informatie in locuri diferite avem mai putine sanse sa o uitam. Asta pentru ca de fiecare data cand ne miscam (de pe scaunul din autobuz, la biblioteca sau de pe scaunul de la birou in cantina) fortam creierul sa faca noi asocieri cu materia respectiva, acest lucru rezultand in amintiri mai puternice.
4. Testeaza-te singur
Pe masura ce inveti o anumita materie noteaza pe o coala de hartie intrebari cheie la care trebuie sa stii sa raspunzi. Ulterior, dupa ce ai terminat de invatat, ia coala cu intrebari si supune-te la un test. Daca stii sa raspunzi la majoritatea intrebarilor inseamna ca esti pregatit pentru examen, daca nu ar fi bine sa reiei invatatul.
5. Scrie
Studiile arata ca stocam mai multa informatie si mai bine atunci cand scriem de mana decat atunci cand tastam. Asadar, ce ar fi sa iti copiezi cursurile predate? Vei avea niste notite impecabile si in plus, o mare parte dintre ele se vor fixa in timp ce le scrii s le intelegi deci mai bine.
6. Bea!
Nu te gandi la altceva decat la cafea si la ceai, care, potrivit studiilor, ne mentin starea de alerta si concentrare si ne ajuta sa facem o figura frumoasa la exemene, mentinandu-ne treji si dornici de a invata mai mult timp pe parcursul sesiunii.
7. Misca-te!
Studiile au aratat ca doar o jumatate de ora de exercitii aerobice ne poate imbunatati viteza de procesare a creierului si alte abilitati cognitive importante. Alearga putin in jurul caminului sau fa o plimbare in ritm accelerat si ai toate sansele sa te intorci la studiu cu un IQ considerabil imbunatatit!
Foto: admissionambition.com
Noutati




