studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Ministerul Educatiei promite studentilor burse mai mari, digitalizare si invatamant dual

Ministerul Educatiei promite studentilor burse mai mari, digitalizare si invatamant dual

2/204250
calendar_month 23 Mai 2022, 00:00
Ministrul Educatiei a participat la Congresul Studentilor din Romania, in weekend. Sorin Cimpeanu a promis o strategie de apropiere intre student-universitate-mediu privat.

Modernizarea caminelor si cresterea finantarii in invatamantul dual

Corelarea nevoilor de pe piata muncii cu ofertele de studiu si transformarea universitatilor romanesti in alternative viabile pentru ca studentii sa raman in tara este promisiunea pe care ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut-o tinerilor in cadrul Congresului Studentilor din Romania.

De-a lungul timpului, tinerii s-au plans de faptul ca nu exista o concordanta intre ceea ce invata la cursuri si cerintele ulterioare ale angajatorilor, iar lipsa unor stagii de practica reprezinta un impediment pentru integrarea rapida pe piata muncii, la finalizarea studiilor. In perioada urmatoare, Ministerul Educatiei vrea o transformare a mediului universitar: accelerarea procesului de digitalizare, cresterea finantarii invatamantului dual si sustinerea financiara a studentilor.

"Avem intentia de a sustine aceasta apropiere dintre scoala, universitate si piata muncii prin motivare. Ne gandim, poate, la o finantare mai generoasa pentru cei care organizeaza invatamant dual, inclusiv la nivel universitar. Prin invatamant dual se intelege perioada petrecuta in universitate si perioada petrecuta in stagii in companii, in mediul privat, in mediul socio-economic, in viata reala ", a transmis Sorin Cimpeanu, tinerilor prezenti la Congresul Studentilor din Romania.

Un alt aspect precizat de ministru este majorarea alocatiei pentru bursa de la 201 lei/ luna la suma de 250 de lei. In privinta conditiilor din universitati si caminele studentesti, ministrul Educatiei a promis ca prin accesarea fondurilor PNRR, pana in 2025 ar trebui avem in camine 4.600 de locuri noi de cazare si 15.000 de locuri modernizate, iar in cantine peste 3.000 de locuri noi si 3.500 de locuri modernizate.

Digitalizare, in mediul universitar

Citeste continuarea pe www.risco.ro si afla ce se va digitaliza in mediul universitar