Motivele pentru care studentii romani prefera sa studieze in strainate
3/37230
calendar_month 02 Nov 2015, 00:00
Tot mai mult tineri prefera, in ultimii ani, sa plece in strainatate pentru a studia, insa acestia se intorc in Romania dupa terminarea facultatii sau a masterului.

Potrivit datelor oferite de-a lungul timpului de Liga Studentilor Romani din Strainatate, tinerii care parasesc tara noastra sunt atrasi de studiile economice, iar majoritatea studentilor care pleaca in strainatate sunt bursieri.

Principalul motiv pentru care tinerii prefera sa studieze in strainate este dezvoltarea profesionala, ei afirmand ca au mai multe sanse de progres in strainatate decat in Romania.

Sondajele realizate in trecut arata ca cei mai multi dintre tinerii care pleaca la studii in strainatate spun ca motivele sunt reprezentate de dotarea tehnica, cursurile, profesorii, sistemul de evaluare, aplicabilitatea practica, cultura
locala, oportunitatile de angajare si flexibilitatea programului.

Referitor la perspectivele intoarcerii in Romania, in topul factorilor pozitivi se afla prietenii si familia. De cealalta parte a baricadei, in topul factorilor negativi se afla societatea romaneasca si ofertele de angajare.