Nu ai chef sa mergi la cursuri? Iata de ce ar fi mai bine sa mergi totusi!
3/36561
calendar_month 21 Apr 2015, 00:00
Toti studentii se confrunta la un moment dat in saptamana cu dilema: sa merg, sau sa nu merg azi la cursuri? In timp ce in unele zile, a lenevi in pat sau a face orice altceva iti trece prin cap decat sa te imbraci si sa pleci spre facultate, pare tentant, e la fel de adevarat faptul ca mersul la cursuri are avantajele lui. Iata cateva dintre ele:

1. Poti afla ceea ce ai nevoie sa afli
Unii profesori nu sunt atat de secretosi in privinta subiectelor de la examenele ce vor veni. Asadar, te poti trezi oricand in mijlocul unui curs ca profesorul rosteste fraza magica: asta va fi la examen. E pacat sa ratezi un astfel de moment.

2. Vei afla ce nu ai nevoie sa stii
Si pentru ca profesorii inteleg cateodata cata materie inveti inutil pentru a te pregati pentru un examen, tot ei pot comenta uneori in timp ce predau un curs: chiar daca acesta nu e un subiect de examen, poate fi util pentru cultura voastra generala. Si astfel vei mai taia un curs de pe lista cu ce ai ce invatat pentru examen.

3. Ai putea afla ceva interesant
Chiar si la cel mai plictisitor curs, predat de cel mai plictisitor profesor, poti afla lucruri interesante, care ti-ar putea trezi curiozitatea spre noi aspecte ale vietii pe care ai putea ulterior sa le studiezi mai in profunzime.

4. Vei sta la discutii cu colegii inainte si dupa curs
Pentru unii studenti, acesta este momentul preferat al cursului: momentul in care te intalnesti cu colegii si povestiti ce ati mai facut, pe unde ati mai mers sau ce se mai intampla prin oras. In felul acesta planurile pentru seara sau pentru weekend se pot face mult mai usor. Bonus: ultimele barfe despre colegi si profesori la care ne place tuturor sa aplecam urechea, chiar daca nu recunoastem intotdeauna asta.

5. Iti va fi mai usor sa inveti mai tarziu
Cand auzi si scrii materia pe care o vei avea de invatat mai tarziu pentru examen, aceasta iti devine familiara. Asadar, mai tarziu, cand te vei pune serios cu burta pe carte, nu te vei simti ca si cum te-ai afunda intr-un mare necunoscut.

6. Te vede profesorul la ochi
Chiar daca nu esti cel mai activ student de la curs, faptul ca esti vazut in sala, e important. Profesorii au aceasta super-putere de a-si aminti studentii care s-au „deranjat” in cursul anului pentru cursul lor si asta ar putea fi salvarea ta la un eventual examen oral.

7. Platesti o multime de bani pentru ele. Nu e pacat sa-i irosesti?
In cazul in care esti student pe locurile cu taxa, ar trebui sa te gandesti la cati bani platesti pe semestru pentru a asista la aceste cursuri. Nu e pacat sa pletesti niste bani pe un serviciu de care nu te folosesti?

8. Mersul la cursuri e ca mersul la sala: te simti vinovat aca nu te duci si incredibil de fericit daca te duci
In plus, ce mare lucru vei face daca nu te deplasezi pana la facultate? Vei pierde vremea cu nimicuri si vei ajunge in final la concluzia ca era mai bine daca te duceai la cursuri.

9. Vei avea cu ce sa-ti impresionezi prietenii
Ceea ce ne place cel mai mult la tocilari si motivul pentru care ne dorim sa-i avem prin preajma este faptul ca ei au mereu ceva interesant de spus. Chiar daca nu te dai in vant dupa citit, poti fi si tu sursa de informatii interesante, doar ciulind un pic mai atent urechile la ceea ce au de spus profesorii. Iar povestile pe care le strecoara profesorii pe langa materia de predat, sunt de cele mai multe ori de-a dreptul interesante.

10. Ai putea afla ceva ce ti-ar putea schimba viata
Unii profesori au un dar special de a-si atrage studentii la cursuri. Vin cu invitati, dau tot felul de ponturi referitoare la joburi pentru studenti sau companii si politica lor de angajare sau de internship, iar o astfel de informatie poate fi pentru tine debutul tau in cariera mult-visata.
Foto: myuvn.com