studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Optiuni pe baza de plante pentru tratarea alergiilor respiratorii - cele mai populare alegeri

Optiuni pe baza de plante pentru tratarea alergiilor respiratorii - cele mai populare alegeri

2/204402
calendar_month 21 Mar 2023, 00:00
Sunteți în căutarea unui remediu pe bază de plante pentru a vă ține sub control alergiile respiratorii? Nu sunteți singur! Milioane de oameni din întreaga lume suferă de aceste alergii, iar suplimentele pe bază de plante au devenit o alegere populară pentru ameliorarea simptomelor lor. În acest articol, vom explora câteva remedii pe bază de plante comune, inclusiv spray-uri nazale sau pentru gât, lămpi de sare și suplimente sub formă de capsule.

Dacă vă luptați cu alergiile respiratorii, știți cât de neplăcute pot fi acestea; gândiți-vă la crize de strănut, mâncărimi la nivelul ochilor, curgerea nasului și dureri de gât. Pentru a înrăutăți situația, multe medicamente pentru alergii eliberate fără prescripție medicală pot veni cu propriul set de efecte secundare și nu funcționează întotdeauna așa cum te-ai aștepta. De aceea, atât de mulți oameni apelează la produse naturiste contra alergiilor respiratorii, cum ar fi plantele medicinale, pentru a-și ține la distanță simptomele. Ierburile au fost folosite în medicina tradițională de secole și multe dintre ele au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea simptomelor de alergie fără riscul de efecte secundare dăunătoare.

Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai frecvent utilizate tratamente naturiste pentru tratarea alergiilor respiratorii:

Spray-uri nazale sau pentru gât

Spray-urile nazale sau pentru gât făcute din plante precum extractul de rădăcină de urzică sau uleiul de mentă devin din ce în ce mai populare pentru tratarea alergiilor nazale datorită proprietăților lor antibacteriene și antifungice care pot ajuta la reducerea inflamației din pasajele nazale. Aceste spray-uri pot acționa, de asemenea, ca un decongestionant prin slăbirea mucusului acumulat în zona nasului și a gâtului, ceea ce face mai ușor să respiri din nou pe nas! Mulți oameni consideră că utilizarea regulată a acestor spray-uri ajută la menținerea sub control a simptomelor, fără a fi nevoie să ia alte medicamente, cum ar fi antihistaminicele sau decongestionantele. În plus, acestea nu provoacă somnolență, care este un efect secundar comun al produselor farmaceutice.

Lămpi de sare

Lămpile de sare sunt din ce în ce mai populare în rândul persoanelor care suferă de alergii, deoarece acestea eliberează în aer ioni negativi care ajută la captarea alergenilor din aer înainte ca aceștia să pătrundă în plămâni - inclusiv polenul! Acești ioni negativi se atașează de alergeni, cum ar fi acarienii și particulele de polen, care apoi cad din aer în loc să fie inspirați de dumneavoastră! În plus, se spune că lămpile de sare au efecte calmante asupra celor care le folosesc, ceea ce poate contribui, de asemenea, la reducerea nivelului de stres - un alt factor declanșator comun al alergiilor respiratorii!Suplimentele sub formă de capsule

Există mai multe suplimente pe bază de plante disponibile sub formă de capsule care pot fi capabile să vă atenueze și ele simptomele alergiilor respiratorii! Quercetina este o astfel de plantă care are proprietăți antioxidante puternice care acționează prin inhibarea producției de histamină - unul dintre principalii vinovați pentru reacțiile alergice - și care oferă o ușurare a congestiei asociate cu răcelile sau cu simptomele alergiilor sezoniere. Mai mult, urzicile conțin cantități mari de vitamina C, despre care se știe că stimulează sănătatea sistemului imunitar, precum și că oferă o ușurare a problemelor sinusurilor cauzate de alergii, atunci când sunt administrate pe cale orală sub formă de capsule! În cele din urmă, capsaicina este un alt supliment natural derivat din ardeii iuți care ajută la reducerea inflamațiilor, oferind în același timp și o ușurare a acceselor de tuse cauzate de reacțiile alergice!

După cum puteți vedea, există numeroase opțiuni disponibile atunci când vine vorba de tratarea alergiilor respiratorii în mod natural cu ajutorul plantelor. Fie că este vorba de utilizarea spray-urilor nazale sau pentru gât pentru a reduce inflamația sau de investiția într-o lampă de sare pentru a capta alergenii din aer înainte ca aceștia să pătrundă în plămâni - există ceva care ar putea funcționa pentru dumneavoastră! În plus, dacă sunteți în căutarea unei ameliorări de mai lungă durată, încercați să adăugați câteva capsule de capsaicină în rutina zilnică; această plantă puternică este cunoscută pentru a oferi ușurare atât în cazul congestiei sinusurilor, cât și a acceselor de tuse asociate cu reacțiile alergice, reducând în același timp inflamația în tot corpul! Nu lăsați alergiile respiratorii să vă împiedice să vă trăiți viața pe deplin - încercați să folosiți aceste plante naturale astăzi și achiziționați produse naturiste de la Putereaplantelor.ro!

Sursa foto: Unsplash.com