studentie.ro  » diverse » stiri » Parlamentarii si-au amintit si de angajatii din privat. Vor sa le acorde tichete de vacanta, sustinute din bugetul de stat

Parlamentarii si-au amintit si de angajatii din privat. Vor sa le acorde tichete de vacanta, sustinute din bugetul de stat

Publicat: 23 Mar 2023 | Vizualizari: 134

Ani la rand bugetarii s-au bucurat de voucherele de vacanta, in timp ce angajatii din mediul privat nu au avut acest privilegiu. Statul a oferit angajatilor sai tichete cu valoarea de 1450 de lei, pe care le-au putut folosi pentru vacantele petrecute in destinatiile turistice, de pe teritoriul tarii. In schimb, acordarea voucherelor de vacanta in mediul privat a fost si este inca doar optionala.

Pana acum, angajatorii care acordau vouchere de vacanta puteau beneficia de deductibilitate fiscala in limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal si erau scutiti de contributia asiguratorie pentru munca si plata contributiilor sociale datorate de angajat.

Parlamentarii PSD-PNL-UDMR si-au amintit si de angajatii din privat si vor sa le acorde tichete de vacanta, sustinute din bugetul de stat.

Proiectul voucherelor pentru mediu privat, controversat

Un proiect de lege care propune acordarea de vouchere de vacanta in valoare de 1.450 lei, suportate de la bugetul de stat, si pentru cele 4,2 milioane de angajati din privat, a fost semnat de parlamentarii coalitiei de guvernare. Masura, care la prima vedere pare una buna, a starnit controverse.

Semnatarii proiectului sustin ca astfel angajatii de la stat si cei din privat vor beneficia de un tratament egal, iar masura are ca scop sprijinirea companiilor pentru fidelizarea angajatilor prin acordarea acestui beneficiu extrasalarial si sustinerea turismului intern.

Voucherele de vacanta reprezinta si un mijloc prin care salariatii isi refac puterea si capacitatea de munca si, astfel, inregistreaza o productivitate crescuta a muncii.Consideram ca acest mecanism poate fi extins si pentru cei cca. 4,2 milioane de angajati din sectorul privat, astfel incat sa poata beneficia de vouchere de vacanta suportate din bugetul de stat, in valoare de 1.450 lei/anual, din sumele cu care acestia contribuie deja sub forma impozitului pe venit si/sau CAS”, se arata in expunerea de motive.

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00