Paturi pentru dormitor - cum il alegi pe cel potrivit?
3/38960
calendar_month 14 Mar 2022, 00:00
Dormitorul este locul în care ne relaxăm, ne odihnim și ne încărcăm cu energie pentru o nouă zi. De aceea patul din această încăpere trebuie să se potrivească cu nevoile și cu stilul nostru de viață.

În acest articol îți spunem cum să alegi patul potrivit pentru dormitorul tău.

Încadrează-te în buget, alegând un pat de calitate

Primul pas în procesul de achiziționare a unui pat este stabilirea bugetului alocat acestei investiții. Și cum nu cumperi mai multe paturi pentru dormitor într-o perioadă scurtă de timp, este important ca bugetul tău să fie suficient pentru un pat de calitate. Un pat trebuie să răspundă nevoilor tale, să fie funcțional, să se potrivească în decorul camerei și, cel mai important, să fie de calitate superioară pentru a te putea bucura de el pentru mult timp.

Asigură-te că dimensiunea patului este cea potrivită

Un pat prea mare nu va încăpea în dormitor ori îți va lăsa foarte puțină libertate de mișcare. Un pat prea mic poate cauza un somn agitat care îți poate influența negativ energia fizică și starea de spirit. Măsoară dimensiunile dormitorului înainte de a merge la cumpărături și alege un model de pat (single, dublu, matrimonial, etc.) în care toți cei care dorm în el să se simtă confortabil și care să se încadreze în dimensiunile camerei.

Materialul din care este făcut patul îi influențează rezistența în timp

Paturile din ziua de azi sunt fabricate din materiale variate, de la lemn și alamă până la oțel inoxidabil și bambus. Pentru ca patul tău să aibă o durată lungă de viață, asigură-te că materialul din care este confecționat este unul care rezistă în timp. Dacă alegi un model de pat cu tăblie, și aceasta trebuie să fie dintr-un material care să reziste la eventuale deteriorări și la trecerea timpului.

Documentează-te și stabilește ce tip de pat dorești înante de a-l cumpăra

Există numeroase tipuri de paturi pentru dormitor, de aceea e bine să te documentezi în legătură cu fiecare dintre acestea pentru a-l alege pe cel potrivit.

Iată câteva exemple:

Patul cu platformă este un pat mai scund decât modelele tradiționale, cu o structură din metal (oțel sau fier forjat), lemn sau plastic pe care se așază direct salteaua. Acest pat are avantajul că poate fi folosit imediat, nemaifiind nevoie să achiziționezi un cadru cu arcuri ori alte accesorii pentru el.

Patul cu baldachin este prevăzut cu patru stâlpi, câte unul la fiecare colț al patului, conectați prin patru grinzi. Grinzile pot fi folosite pentru decorarea cu ornamente deosebite și draperii din materiale fine pentru a conferi dormitorului un aer elegant sau unul romantic. Acest tip de pat este potrivit în dormitoarele cu dimensiuni generoase și tavane înalte.Patul rabatabil pe perete se pretează dormitoarelor sau camerelor de oaspeți de dimensiuni reduse. Datorită mecanismului cu care este prevăzut, patul poate fi depozitat pe verticală atunci când nu este folosit și “se trage” din perete atunci când ai nevoie de el.

Patul supraetajat are avantajul că economisește spațiu, ceea ce îl recomandă mai ales pentru dormitoarele mici pentru camerele în care dorm mai mulți copii. Modelele moderne de paturi supraetajate pentru dormitor sunt disponibile chiar și în variante de paturi duble care se pot roti pentru a forma un L sau în variante dotate cu un pat tradițional sub ele.

Acestea sunt recomandările noastre pentru alegerea patului potrivit pentru tine. La cel mai mare magazin de mobilă pentru dormitor din Baia Mare găsești paturi pentru dormitor care răspund celor mai exigente cerințe și care inspiră o stare de bine!