studentie.ro  » diverse » stiri » Pentru ca e cerere foarte mare, "Prima Casa" primeste bani in plus. Pot fi folositi doar in luna decembrie

Pentru ca e cerere foarte mare, "Prima Casa" primeste bani in plus. Pot fi folositi doar in luna decembrie

Publicat: 28 Nov 2016 | Vizualizari: 739

Ministerul Finantelor Publice propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru "Prima Casa" cu 250 de milioane de lei, ca urmare a interesului extrem de ridicat pentru acest program.

Acesti bani vor putea fi folositi doar in luna decembrie.

"Decizia suplimentarii a fost luata ca urmare a ritmului intens si sustinut de acordare a garantiilor, care demonstreaza interesul si angajamentul in crestere atat la nivelul finantatorilor, cat si al beneficiarilor", arata Ministerul Finantelor, intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Pentru ca cele 250 de milioane de lei sa ajunga la bancile implicate in program, mai e nevoie ca suplimentarea sa fie adoptata in sedinta Executivului.

"Prima Casa" e foarte popular in randul romanilor. In perioada ianuarie-septembrie 2016, statul a acordat 27.329 de garantii pentru acest program, in valoare totala de 2,6 miliarde de lei.

Mai mult, cei mai multi clienti "Prima Casa" nu au probleme cu plata ratelor.

In cadrul programului, rata creditelor neperformante este de 0,3%, din totalul garantiilor acordate. Pana in prezent au fost executate 498 de garantii.

Ministerul Finantelor lucreaza in prezent la o strategie multianuala pentru "Prima Casa", care sa fie valabila din 2017 pana in 2021.

C.P.
Via Ziare.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-10-05 00:00:00 - 2022-11-04 00:00:00