Plata esalonata, sistem ideal pentru mai multe achizitii de produse in perioadele de promotii
3/38873
calendar_month 22 Oct 2021, 00:00
Lunile noiembrie și decembrie oferă clienților o mulțime de oportunități de achiziție la preț mai avantajos decât în mod normal. Promoțiile de final de an, de la cele de tip Black Friday la cele legate de Crăciun și Sărbători de iarnă în general, pot oferi beneficii consistente la shopping online și offline. Magazinele se bazează pe volume mari de vânzări în această perioadă din an, astfel încât își permit un model de business axat pe discount mare.

Să faci achiziții de diverse produse în astfel de momente poate fi extrem de avantajos dacă analizăm bugetul pe perioadă mai lungă de timp, dar impactul pe termen scurt al unor astfel de cheltuieli de anvergură nu este comod pentru oricine. În loc să faci eforturi substanțiale sau să apelezi la soluții de împrumut cu costuri mari, ai putea alege sisteme de plata esalonata, sisteme de creditare pentru achiziția de bunuri, direct în magazine. Astfel, sumele mai mari de bani se vor împărți în rate fixe egale pe o perioadă de timp - mult mai confortabil pentru orice client.

Cei de la Mokka propun un astfel de sistem de plată eșalonată pentru clienții magazinelor din România. Sistemul cu rate fixe se aplică în magazine partenere, online și offline. Este vorba despre magazine consacrate, în unele cazuri chiar rețele naționale de magazine. Mobexpert, Lensa, Ideall.ro, Humanic, Noriel sau Cezo.ro sunt printre primele branduri care au aderat la sistemul de avans Mokka, pentru clienții lor. În astfel de magazine online sau / și offline, se pot face achiziții simple, cu împărțirea costului în rate fixe pe o perioadă de timp, în funcție de opțiunea aleasă de client.

Spre exemplu, cei ce doresc să cumpere din magazinul online Ideall.ro pot profita de rate pe durata a 3 luni, 6 luni, 12 luni sau chiar 24 de luni. La Mobexpert, în magazinul online, alături de prețul fiecărui produs este afișată rata minimă posibilă prin sistemul de rate Mokka. "Plătește cu avansul Mokka chiar în magazin sau în aplicatie. Fără documente și fără să aștepți. Adaugă-ți produsele în coș și alege metoda de plată "Mokka - avans pe gustul tău". Alege-ți un număr de rate convenabil și plătește în părți egale, fără comisioane ascunse", se precizează chiar pe website-ul retailerului mai sus menționat. Astfel, indiferent că vorbim despre electrocasnice, mobilier sau alte produse, toate se pot plăti în rate prin Mokka.

Acest sistem de creditare simplu și eficient este disponibil și în unele magazine fizice, de exemplu în magazinele Noriel. Cumperi tot ceea ce vrei și plătești mai târziu, în tranșe egale, pe o perioadă stabilită astfel încât impactul costului să fie mult redus la shopping.

Așadar, cu atât mai mult în perioadele cu campanii promoționale de top, când ne dorim să facem cât mai multe achiziții, mecanismul cu plăți eșalonate este de mare ajutor pentru a ne realiza mai simplu îndeplinirea nevoilor și a dorințelor. Evident, orice consumator trebuie să nu uite să acționeze responsabil, rațional, cumpărând în mod echilibrat produsele de care are nevoie reală sau pe care și le dorește cu adevărat, calculând astfel încât costul să fie rezonabil în raport cu bugetul, inclusiv pe termen mediu și lung.