studentie.ro  » diverse » stiri » POS-ul devine bancomat: De la anul vom putea "scoate bani" de pe card din magazine

POS-ul devine bancomat: De la anul vom putea "scoate bani" de pe card din magazine

Publicat: 09 Nov 2016 | Vizualizari: 600

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti legea prin care vom putea "scoate" bani de pe card de la casieriile magazinelor. Mai exact, daca ramai fara bani cash si nu ai niciun bancomat in preajma, te duci la magazin, platesti cumparaturile cu cardul si poti cere casierului sa-ti dea un avans in numerar de pana la 200 de lei, suma ce va fi extrasa din contul tau.

Legea intra in vigoare de la 1 ianuarie anul viitor. Iohannis respinsese initial actul normativ, pentru ca la acel moment prevedea ca toate magazinele care au o cifra de afacere anuala mai mare de 10.000 de euro vor fi obligate sa dea bani cash. In forma de acum, insa, ramane la latitudinea fiecarui comerciant daca accepta sau nu.

Cei care vor vrea sa ofere acest serviciu vor trebui sa afiseze in loc vizibil un semn aparte, precum si costurile tranzactiilor. Comisionul retinut de magazine nu va putea fi mai mare de 1% din valoarea tranzactiei.

In aceasta categorie intra si operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publica, precum si institutiile publice care incaseaza impozite, taxe si amenzi. Practic, legea le obliga sa instaleze POS-uri, ceea ce inseamna si ca vom putea plati taxele, impozitele si amenzile cu cardul de anul viitor.

Afla mai multe detalii despre cum vei putea scoate bani de pe card din magazine

A.S.
Via Ziare.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-16 00:00:00 - 2022-06-07 00:00:00