PRIMELE FOTOGRAFII MERCEDES SLK FACELIFT
6/6455
calendar_month 26 Dec 2007, 00:00
A venit timpul pentru ca SLK sa primeasca un facelift binemeritat. Schimbarile vizeaza atat exteriorul cat si motorizarile.

Mercedes SLK isi schimba fata. Desi germanii nu au publicat inca fotografiile oficiale ale noii generatii, pe internet au "transpirat" deja imagini preluate direct din lotul de fotografii de presa care urmeaza sa fie prezentat in scurt timp.

Ce se vede din fotografii? Un nas neschimbat in stil SLR, o noua parte frontala inspirata din Formula 1 si un posterior care pare tunat, cu un difuzor de aer inncorporat in spoiler.

In ceea ce priveste partea mecanica, SLK facelift vine cu trei motoare, ceva mai puternice si mai curate. Vorbim de un motor cu patru cilindri pentru SLK 200 Kompressor care castiga 21 de cai si ajunge astfel la 184. In timp ce cuplul creste si el (+10 Nm, 250 in total), emisiile
poluante reusesc sa scada cu 15%. Al doilea motor ca putere, cel cu sase cilindri, primeste 33 de cai in plus pentru a ajunge la 305 in total si 10 Nm pentru 360 in total. In acest caz, emisiile poluante scad din nou, cu 12% de aceasta data. In sfarsit, cel mai puternic motor, V8-ul actual, ramane neschimbat (SLK 55 AMG va avea tot 360 de cai, ca pana acum). Propulsoarele vor fi cuplate la o cutie manuala cu sase rapoarte, V8-ul avand ca optiune un G-Tronic cu 7 trepte.

Sursa : prosport.ro