Profesorii fac pe spionii cu studentii care vor sa scape de examene fara sa invete. Astfel, dascalii vin in salile de examen cu radioul adus de acasa, in incercarea de a identifica undele de emisie. Metoda este una depasita, fata de tehnologia studentilor.
Ingeniozitatea studentilor da batai de cap universitatilor. Sisteme minuscule, tehnologie avansata de la an la an, ii fac pe profesori sa-si dea seama ca mintea studentilor este foarte creativa, mai ales cand nu vor sa invete.
Sunt dascali care fac pe spionii, insa cu metode invechite. Ei vin la cursuri cu radioul, care se "chinuie", sa prinda hands-free-urile studentilor. George si Anca sunt studenti in anul I, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala.
Tinerii spun ca au auzit, de la colegii mai mari, de profesori care vin la examene cu radioul. Bobocii au inceput sa invete si sustin ca nu vor copia in nici un fel. 20.000 de euro ar trebui sa investeasca fiecare facultate care vrea "sa puna mana" pe cei care copiaza.
O suma foarte mare, spun unii profesori, si care nu merita investita. Daca aceasta investitie va fi sau nu facuta, nu se stie. in acest moment, Adrian Dan, profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, ne-a spus ca investitiile in acest sens sunt inutile, pentru ca "studentii gasesc intotdeauna modalitati de a copia.
Profesorul este de parere ca examenele pot fi facute in asa fel incat tinerilor studenti sa le fie stimulata creativitatea. Asa nu ar mai avea ce sa copieze", spune Adrian Dan.Leftel Dorel, detectiv particular, spune ca facultatile au nevoie de un sistem avansat pentru a-i depista pe studenti.
"Radioul nu prea da rezultate. E nevoie de un sistem electronic, un soft care se instaleaza in calculator si care poate detecta undele de emisie dintr-o incapere sau dintr-o cladire", spune agentul secret.
Sursa : Click.ro