studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Programul de mentorat WellCode, teapa? Cursantii spun adevarul gol-golut!

Programul de mentorat WellCode, teapa? Cursantii spun adevarul gol-golut!

2/204139
calendar_month 12 Nov 2021, 00:00
Pe langa succesul pe care il are in randul celor care vor sa invete programare, programul de mentorat WellCode a starnit si controverse. Valoarea acestuia este insa de necontestat, iar sintagma ”WellCode teapa” incepe sa se destrame. Din ce in ce mai multi cursanti ii atesta valoarea si ii lauda rezultatele, asa ca supozitiile negative isi pierd puterea.

Dovada simpla ca WellCode Teapa e un mit stau valorile programului fondat de Petru Trimbitas, principii ale succesului care au fost confirmate, rand pe rand, de cursantii care au parcurs programul si care au vazut realitatea.

Ce este si care sunt valorile WellCode?

WellCode este o platforma suport de teorie si practica. Programul de mentorat in IT a fost gandit de Petru Trimbitas - in urma stagiilor de practica efectuate la Google si Facebook din SUA – ca o carte interactiva.

WellCode ii invata pe oameni sa invete, ii invata cum sa scrie un cod bun, cum sa rezolve probleme dupa o structura foarte clara si ii ajuta sa isi atinga obiectivele stabilite inainte de intrarea in program, respectiv angajare sau participarea la olimpiade/concursuri. WellCode functioneaza dupa valori bine cristalizate, confirmate si de cursanti, precum: invatare continua, perseverenta, disponibilitate/flexibilitate, implicare, onestitate, disciplina si comunicare.

Ce spun cursantii care au avut parte de experienta WellCode?

Programul WellCode se bazeaza atat pe o buna comunicare intre cursanti si mentori, cat si pe transparenta. Astfel, Petru Trimbitas a inserat in cadrul platformei doua pagini – WellCode Recenzii si WellCode Pareri – unde fostii sau actualii cursanti isi pot dezvalui experienta din timpul mentoratului. Rand de rand, testimonialele oamenilor vin sa confirme si sa intareasca valorile stabilite si urmate in cadrul programului de mentorat WellCode.

1. Invatare continua - ”Mi s-a parut foarte interesanta metoda lor de a organiza aceasta pregatire. Programul de mentorat este unul complex, care te ia de la zero si te duce pana in punctul in care poti participa la interviuri pentru angajare in domeniu sau esti in masura sa dezvolti singur, de la zero, aplicatii si are foarte, foarte multe atuuri”, a povestit Octavian, intr-un testimonial inregistrat pe pagina WellCode Pareri.

Alex a completat si el: ”Sunt in programul de mentorat de peste 2 ani, timp in care m-am dezvoltat constant si m-am disciplinat. A fost o decizie pe care nu o voi regreta. Si in prezent, echipa WellCode se ocupa de dezvoltarea mea profesionala, cu acelasi entuziasm si dorinta de a ajuta ca in prima luna”.

2. Perseverenta - "Nu este usor, dar nu este nici foarte greu. Categoric, nu este imposibil! Orice ni se pare imposibil poate deveni posibil, daca dam dovada de seriozitate, de disciplina, de organizare, de hard work. Acestea sunt principiile dupa care eu ma ghidez. Inca de la inceput mi-am pus un obiectiv cat se poate de smart: vreau sa invat programare si vreau sa ma angajez in domeniu. Am si un termen: finalul lunii august! […] Este frustrant? E un cuvant dur. Este, poate, putin demotivant, in sensul in care lucrez pe platforma, ajung la anumite probleme care au un grad putin mai ridicat de dificultate si atunci sunt blocata cateva zile. Chiar glumesc si spun ca laitmotivul lucrului pe platforma este ‘sunt blocata la o problema’, pentru ca de fiecare data avem o noua provocare. Avem quiz care ne scoate din zona de confort, ne pune sa ne dezvoltam gandirea si o perioada de timp poti ramane blocat la o anumita parte. Insa, categoric, este foarte satisfacator momentul in care reusesc sa vad cele 3 stelute pe platforma si sa obtin cele 100 de puncte. Simt ca prind aripi, ca am energie sa iau totul de la inceput din nou, ca pot face orice”, a povestit si Maria.3. Disponibilitate/ flexibilitate -”Cursul este foarte fain, chiar te face sa stai ore in sir si sa-ti pui mintea la contributie. Si iti dezvolta si gandirea logica foartemult”, povesteste Andrei pe pagina WellCode Recenzii de un fost cursant.

4. Implicare - ”Am simtit ca am avut echipa WellCode alaturi de mine si asta s-a vazut in raspunsurile pe care le-am primit la comentariile de pe platforma, in modul in care sunt ajutat in cadrul call-urilor, in faptul ca practic nu trece nici macar o zi in care sa nu fiu in contact cu cineva din echipa, sa nu primesc un hint, un indiciu care sa ma ajute sa evoluez, sa rezolv problemele pe care le am inainte”, a marturisit si Liviu, un alt cursant WellCode.

5. Onestitate - ”Scopul lor principal este ca, la finalul mentoratului, eu sa ma pot angaja ca programator, nu este ca ei sa primeasca suma de bani, iar eu sa ma chinui sa invat programare si sa am o experienta neplacuta”, a transmis entuziasmat Ovidiu.

6. Disciplina - "Progresul se masoara prin modulele pe care le parcurg, prin procentul pe care il urmaresc din cat am parcurs de pe platforma. Pe masura ce procentul creste, satisfactia este mai mare. Orice cunostinta pe care o dobandesc in plus in domeniu este o unitate de masura pentru mine."

"Pot sa-mi ating obiectivul stabilit? Bineinteles ca pot! Sta in puterea mea sa fac asta, cu multa munca, cu o foarte buna organizare a activitatii, cu concentrare. Voi ajunge la ceea ce-mi doresc.Eu incerc sa lucrez zilnic, timp de aproximativ 5 ore. Asta inseamna ca am ca obiectiv sa lucrez saptamanal 30 - 35 de ore. Sunt zile in care nu reusesc sa ating obiectivul, insa recuperez atunci cand timpul imi permite, pentru ca acesta este tool-ul pe care eu il am. Eu pot sa controlez timpul pe care-l petrec pe platforma."

In ceea ce priveste cunostintele, acesta sunt direct proportionale cu timpul pe care-l petrec pe platforma. Vreau sa ajung la partea de proiect personal si sunt relativ aproape. Dar asta depinde de timpul pe care il aloc invatatului. Motiv pentru care incerc sa respect cat pot de mult targetul propus legat de numarul de ore”, a mai povestit Maria in cadrul sesiunii de WellCode Pareri.

7. Comunicare - ”Argumentul principal pentru care am ramas pe platforma si am ramas motivat este faptul ca sunt cele mai placute si cele mai frumoase reguli, iar una dintre ele este ca nu ai voie sa nu comunici, nu ai voie sa renunti. Toata lumea este acolo, langa tine”, a subliniat si Paul in sesiunea personala de testimonial.

Astfel, rand pe rand, valorile WellCode sunt confirmate de experientele personale a sute de fosti sau actuali cursanti, iar mitul ”WellCode teapa” se destrama. Succesul cladit cu munca si implicare se construieste continuu pe baze solide si nu poate fi contestat. Iar succesul programului de mentorat WellCode se confirma cu fiecare cursant care-si atinge obiectivul stabilit.

Intra si tu pe site-ul WellCode.ro, consulta oferta completa si nu ezita sa stabilesti o sesiune de consultanta cu mentorii. Pentru o imagine cat mai buna, urmareste si citeste testimonialele actualilor si fostilor cursanti, inregistrate pe paginile WellCode Pareri si WellCode Recenzii.