REGIE, SEX, PARTY SI JOBURI DE VARA
4/4508
calendar_month 30 Aug 2007, 00:00
Cele peste 30 de camine studentesti pe care le gazduieste Bucurestiul se trasnforma vara in „tara minunilor”. In timpul vacantei, universitatile le inchid pentru igienizari, dar cel putin cate unul pe universitate ramane deschis pentru rezolvarea situatiilor deosebite: masteranzi, studenti orfani sau in practica. Desi majoritatea celor care raman peste vara in capitala o fac pentru a lucra, mai sunt si exceptii...cu nemiluita.

Situatia celor cazati in format de cate patru intr-o camera din timpul anului nu se schimba prea mult nici in vacanta. Sunt multi cei care stau cate doi pe un loc pentru a plati jumatate din taxe, sau care se inghesuie cu verva intr-o singura camera, aglomerand-o pana la suprasaturatie.


Cel mai mult au de suferit de pe urma acestor situatii cei care s-au angajat peste vara, eventual full time, si pentru care petrecerile scaldate in alcool si muzica de toate culorile si nuantele sunt un adevarat supliciu dupa cele 8-9 ore de munca zilnice.

Cand imparti „teritoriul” cu inca trei insi, divergentele rasar ca ciupercile dupa ploaie. De la vase nespalate, sosete aruncate peste tot, sticle si prosoape ce zac lasciv prin camera, pana la spectacolele XXX live pe care le poti urmari chiar din patul vecin (pentru ca, colegele sau colegii nu se sfiesc in a-si expune activitatile sexuale in vazul camerei), certurile curg.

Ce restante, ce job, ce somn, ce oboseala? Haosul domneste peste caminele studentesti bucurestene. Dovada este ca si administratorii dau bir cu fugitii la auzul celor mai „banale” plangeri.

Diminetile cu aurolaci la fereastra sunt si ele de ordinul cotidianului, mai ales daca ai avut nesansa sa locuiesti la parter. Unde, totodata, sunt amplasate si ghenele de gunoi, astfel incat mirosul pestilential sa cuprinda intreaga odaie. Nu se pune problema sa inveti sau sa dormi, pentru ca muzica de natura indoielnica bubuie 24 de ore din 24. De multe ori, asa arata viata in Regie sau in orice alt camin, pe timpul verii. Asta pentru ca nu toti studentii care raman in Bucuresti au si un motiv pentru asta. Daca multi raman pentru a se angaja, unii raman doar pentru a prelungi petrecerile din timpul anului.

Minim 750 de RON – acesta este pretul unei astfel de distractii cu iz de calvar. Si totusi, mai au vreun scop, in ultima instanta, regulamentele privind organizarea si functionarea caminelor, care spun ca studentii trebuie sa asigure curatenia, sa aiba un comportament adecvat si sa nu ii deranjeze pe ceilalti locatari? Raspunsul e-n intrebare. Nu.