Sanatatea porumbeilor voiajori, sustinuta prin solutii profesionale de la ProduseColumbofile.ro
3/38722
calendar_month 18 Feb 2020, 00:00
Cresterea porumbeilor voiajori este o activitate pe cat de interesanta, pe atat de solicitanta. Grija acordata ingrijirii lor, curatirii mediului in care cresc, precum si alimentatiei nu are timp de repaos. La toate acestea, columbofilii trebuie sa adauge si controalele periodice, respectiv diversele analize care ii pot scuti de consecintele unor afectiuni ce apar la aceste vietuitoare.

Un cumul de factori isi va spune deci cuvantul in ceea ce priveste activitatea columbofila, succesul in a obtine medalii si recunoastere vizavi de acest sport. Practic totul incepe cu armonia din mediul in care vor sta. Intotdeauna vaccinati conform cu ceea ce se impune in ceea ce priveste aceste pasari, porumbeii pot avea totusi nevoie si de alte tratamente pentru a fi mereu in forma potrivita pentru concursuri. Bineinteles ca si post competitii acestia trebuie sa beneficieze de o ingrijire optima, pentru refacere. Un ajutor in acest sens pot fi diversele alimente imbunatatite cu ingrediente ce au capacitatea de a stimula o dezvoltare adecvata.

Din pasiune pentru tot ce reprezinta columbofilia, dar si pentru a aduce pe nisa de profil completarea necesara, Produse Columbofile este eshop-ul care pune la dispozitia celor interesati solutii complete si tratamente pentru porumbei.

Porumbeii voiajori si solutii pentru o sanatate stabila

Problemele de sanatate cu care se pot confrunta aceste vietuitoare sunt dintre cele mai variate. Unele prezinta simptome clare, pe cand altele sunt asimptomatice. Indiferent de asta, columbofilii trebuie sa fie intotdeauna atenti la manifestarile acestora, sa intervina atunci cand situatia e clar ca nu se prezinta bine. Cu atat mai agresive pot fi diversele afectiuni cu cat sunt contactate atunci cand imunitatea porumbeilor este scazuta, dar si cand au organismul slabit in urma efortului depus in timpul competitiilor.

Tinand cont de faptul ca fiecare element care va completa cusca porumbeilor indeplineste un rol important vizavi de sanatatea lor, cei care se ocupa cu asta vor avea in vedere alegerea solutiilor potrivite: gratarele pentru custi, hranitoarele si adapatorile, suplimentele adaugate in hrana, etc.

La capitolul alimentatie si suplimente, alegerea trebuie sa vizeze intotdeauna produse de top, furnizate de branduri consacrate pe aceasta nisa. Magazinul online ProduseColumbofile.ro propune in acest sens solutii de calitate, pentru adevaratii campioni.

Desigur ca nu oricand, ci la momentele potrivite, astfel de nutrienti vor fi administrati porumbeilor voiajori. Exista perioade bine determinate atat inainte, cat si post competitie, in care organismul lor are nevoie de sustinere, de un boost de energie. Totul este cu scop precis - pentru a reduce cat mai mult din efectele negative pe care solicitarea corpului le poate avea asupra acestora. Cu ajutorul celor potrivite, columbofilii se asigura ca nu e cazul de dezechilibre produse in corpul porumbeilor, iar nutritia nu trebuie nicidecum tratata cu superficialiate. Iata ca suplimentele de specialitate sunt o cale de a mentine vitalitatea porumbeilor.

Astfel, va exista siguranta ca porumbeii vor face fata pregatirilor intense prin care trec inainte de a participa la competitii. Hrana administrata isi va spune cuvantul, cu siguranta, pentru ca imunitatea lor va fi de neclintit. Pentru a stimula metabolismul, pentru a-l intari, columbofilii au in vedere mai ales iodul, ca si fierul de altfel.In entuziasmul post competitie, cand tot efortul depus de porumbei si columbofili totodata se va demonstra a fi cu rezultate deosebite, nu trebuie nicidecum neglijata conditia fizica a pasarilor. Pentru ca au pierdut o cantitate de energie insemnata, deja din urmatoarea zi se recomanda administrarea unor proteine de calitate, care sa le refaca nivelul de energie.

In decursul unui an, porumbeii trec prin numeroase etape, pe langa tot ceea ce tine de competitiile la care participa. Spre exemplu, perioada de reproducere este una pe care columbofilii o vor trata corespunzator. Asta inseamna ca vor manifesta o grija adecvata asupra starii de sanatate a pasarilor in aceasta perioada, contribuind la mentinerea ei cu nutrientii necesari. Pot si asigurati atat direct din alimentatie, cat si prin suplimente dedicate. Ingrijirea din perioada de reproductie va ajuta la pastrarea raselor.

In cadrul aceluiasi magazin online, regasesc cei interesati si alte produse profesionale, pentru porumbeii tineri, pentru perioada de naparline prin care trec acestia, dar si pentru probleme diverse cu care se pot confrunta (la nivelul sistemului digestiv, respirator, detoxifiere, etc.).