studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Schimbari rapide pe care sa le faci daca vrei sa te simti increzatoare

Schimbari rapide pe care sa le faci daca vrei sa te simti increzatoare

2/204427
calendar_month 23 Mai 2023, 00:00
Ai observat că femeile încrezătoare își evaluează în mod constant abilitățile și își stabilesc obiective clare pentru a-și atinge potențialul?

Este firesc să avem visuri în care suntem capabili să ducem o viață lipsită de cusur, în care suntem gata să luăm toate deciziile importante în dragoste și în muncă, în mod corect. Dar femeile înțelepte realizează că e imposibil să construiești o viață perfectă și că se poate să-ți clădești o viață frumoasă dacă deții pârghiile independenței emoționale, ale iubirii de sine și ale încrederii în propriile forțe.

Inspiră-te din obiceiurile femeilor încrezătoare, citește recomandările de mai jos și construiește-ți încetul cu încetul propria încredere!

Încetează să te compari cu cei din jur

Pe vremea în care majoritatea dintre noi mergeam la școală, să-ți compari copiii era un fel de sport. Cine ia diplomă, cine cât a luat la extemporal – toate acestea erau subiecte făcute să tulbure armonia clasei și a familiilor, și să zgâlțâie cumva din stima de sine a celor care nu luaseră ce ar fi vrut să ia. Din fericire, majoritatea adulților ne-am autoeducat, am învățat că încrederea de sine poate fluctua și câțiva dintre noi am apelat la terapie.

Din nefericire, încă există anumite situații în care abordăm stima de sine la nivel superficial, contextual dacă vrei. În general se întâmplă atunci când ne comparăm cu alți oameni. Nu ți s-a întâmplat să-ți strice cineva buna dispoziție și să-ți influențeze încrederea de sine din cauza faptului că pare mai bun decât tine? Amintește-ți constant că acest ,,critic interior” este vocea adulților care au proiectat asupra ta toate prejudecățile, frustrările și temerilor lor.

Ideea e simplă: nu tot ce ne face să ne simțim mai bine este și bun pentru noi.

De aceea, recomandarea noastră este să nu încerci niciodată să te încadrezi în standardele create de alții. Comparându-te cu ceilalți, pierzi perspectiva de ansamblu asupra abilităților tale unice!

Greșește pentru a învăța

Se spune că oamenii învață din greșeli. Dacă sunt asumați, da. Important este să accepți că ești perfect imperfectă. Învață constant din propriile tale greșeli și nu uita să te ierți, numai așa vei putea lucra la construirea stimei de sine.

Greșeala este doar feedback, face parte din procesul de învățare, nimeni nu s-a născut vreodată învățat. Și bărbații fac greșeli, poate chiar mai multe decât femeile, și învață din ele. Am citit pe blogul Dan Juan ro.Mănâncă, roagă-te, iubeşte: un îndemn potrivit pentru fiecare femeie

Deși recomandarea aceasta vine pe baza cărții bestseller cu același titlu care descrie o călătorie povestită cu vervă și intuiție despre tema descoperirii de sine, părerea noastră unanimă este că nici nu puteam găsi un sfat mai potrivit care să înglobeze elementele structurale și necesare ale omului.

A privi stima de sine în general ca pe un lucru obiectabil, ca pe ceva care trebuie dobândit prin intermediul factorilor externi, este aproape la fel de naiv ca dorința de a aboli vremea rea. Nu se poate lucra la câștigarea încrederii în sine, fără recunoștința și bucuria micilor lucruri care ne construiesc ca oameni.

Dacă vrei să te simți mai bine în corpul tău, gândește-te la mâncare ca la un combustibil indispensabil sănătății tale. De asemenea, nu te agăța de dietele care nu vor face nimic altceva decât să îți alimenteze frustrarea, ci bucură-te de gustul mâncării sănătoase. Acest sfat poate fi benefic și pentru libidoul feminin.

Roagă-te, oriunde și oricând. Roagă-te către zei, entități spirituale, către Dumnezeu. Urmează direcția către bunăstarea sufletului tău, iar lucrurile se vor îmbunătății.

,,Ar trebui să te iubești mai mult”. Știm, este un sfat recurent și lumea e plină de înțelepciuni de soiul acesta, majoritatea atât de vagi că te trezești mai bulversată și mai neîncrezătoare decât la început. Adevărul e că nu există o rețetă specifică. Iubirea de sine poate fi definită prin practicarea unui nou hobby, prin îngrijirea de sine sau prin folosirea afirmațiilor de încurajare. Dacă vei înţelege ce este dragostea, vei putea avea parte de tot ceea ce îți dorești de la viaţă.

Așadar, stima de sine este o percepție a propriei valori, a importanței capacităților pe care le dobândim, e rezultatul unei vieți psihice prin care oamenii rămân în contact cu propriile visuri și cu realitatea exterioară.

Cum spuneam, înainte să producă valoare în exterior, femeile de succes știu că trebuie existe o valoare percepută în interior. De aceea, încrederea în propria persoană nu se definește neapărat prin succes material, ci prin ancorarea în valori umaniste.

Sperăm că ți-au fost folositoare recomandările noastre.

Copyright imagini: https://www.123rf.com/