studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Sfaturi utile pentru impodobirea bradului de Craciun

Sfaturi utile pentru impodobirea bradului de Craciun

2/204124
calendar_month 18 Oct 2021, 00:00
Orice casa de crestin ajunge sa fie impodobita cu tot felul de decoratiuni si luminite in perioada sarbatorilor. Bradul, globuletele, lumanarile, accesoriile cu motive de sarbatoare sau ghirlandele luminoase pot imbunatati considerabil atmosfera dintr-o casa.
De multe ori insa, mult prea multe decoratiuni pot sa devina obositoare. Daca vrei o casa perfecta, este bine sa pastrezi un echilibru intre aranjamentul de zi cu zi al casei si aranjamentul special de Craciun.
Exista o multime de decoratiuni Craciun ieftine si foarte atractive pentru care poti opta, in asa fel incat cu o investitie minima sa te bucuri de o casa magica. Daca vrei sa fie totul perfect, primul element cu care trebuie sa incepi decorarea este bradul. Acesta trebuie sa fie punctul central al casei si sa atraga atentia oricarui vizitator.

Cum impodobesti bradul perfect de Craciun?

1. Opteaza pentru globuri si decoratiuni cat mai mari! Decoratiunile supradimensionate te ajuta sa impodobesti mai repede bradul si sa pastrezi o unitate estetica in acesta. Cateva globuri mari si cateva ghirlande intr-o singura culoare pot contura un brad extrem de elegant;

2. Mizeaza pe una, maxim doua culori! Brazii multicolori nu mai sunt de multa vreme la moda. Cel mai bine este sa alegi o culoare de baza ( rosu, argintiu, auriu, etc ) si sa impodobesti tot bradul cu decoratiuni in acea culoare;

3. Mizeaza pe o singura forma! Alege fie globuri rotunde, fie globuri cu linii drepte sau curbate. Indiferent de alegerea pe care o faci insa, rezultatul trebuie sa fie unul cat mai uniform;

4. Cauta sa cumperi un brad natural! Bradul natural are mai multe calitati, una dintre ele fiind mirosul foarte placut. Daca nu ai posibilitatea de a achizitiona un brad natural, poti cauta parfumuri cu miros de brad care sa imbunatateasca atmosfera.

5. Creeaza accesorii personalizate! Nu toate decoratiunile trebuie sa fie cumparate din magazin.Poti crea decoratiuni deosebite, acordand o parte din timpul tau lucrului manual. Exista o multime de decoratiuni inedite pe care le poti crea, cum ar fi ghirlandele din hartie colorata, aranjamentele cu conuri de brad sau coronitele din crengute de brad;

Ce greseli sa eviti in aranjarea bradului?

Exista cateva greseli majore pe care le poti face atunci cand aimpodobesti bradul de Craciun. Una dintre ele este exagerarea in ceea ce priveste numarul decoratiunilor. Prea multe decoratiuni pot duce la riscul unui dezechilibru al pomului si de asemenea, pot crea senzatia de kitch.

De asemenea, este de evitat folosirea unor instalatii ieftine, care pot fi un real pericol pentru intreaga casa si de asemenea, trebuie evitate decoratiunile foarte vechi, care fie s-au degradat, fie nu mai sunt la moda.

Cu putina atentie si de cele mai multe ori cu un buget minim, bradul de Craciun poate ajunge sa fie perfect si sa fie punctul central al unor amintiri calde, alaturi de prieteni si familie.