Sfaturile utile care te ajuta sa faci economii cand esti student
3/39081
calendar_month 24 Oct 2022, 00:00
Când ești student, știi că fiecare ban contează, mai ales când nu dispui de foarte mulți. De aceea, ca să te descurci de la o lună la alta, e necesar să apelezi la câteva metode eficiente care te vor ajuta să faci economii și să duci o viață mai ușoară. Așadar, iată ce poți să faci ca să îți administrezi resursele financiare cât mai bine.

Profită de vârsta pe care o ai

Atunci când ești student, știi că ai anumite beneficii datorită faptului că te afli pe băncile facultății. Fie e că vorba de vouchere, discounturi sau abonamente la preț redus. În același mod, când ne referim la conturi bancare, dacă îți deschizi un cont tineri, vei avea o serie de avantaje care îți asigură flexibilitate și independență. Mai exact, vei putea transfera bani doar cu numărul de telefon, vei beneficia de zero comision de retragere, de efectuarea plăților doar cu telefonul și, poate cel mai important, poți face economii de fiecare dată când plătești. Deci, tehnologia te va ajuta mereu să câștigi timp și îți va facilita administrarea economiilor.

Stabilește-ți un buget lunar

Indiferent de resursele tale financiare, fie că ești salariat, fie că te susțin părinții, este indicat să îți stabilești un buget lunar. Mai întâi, vezi care sunt cheltuielile tale în fiecare lună și care sunt cele prioritare. Așadar, ai nevoie de un plan bine pus la punct.

Dacă nu mai locuiești la cămin și stai singur, atunci majoritatea bugetului tău trebuie să se îndrepte către acoperirea chiriei, a utilităților, a transportului sau a mâncării. De asemenea, probabil că vei fi nevoit să îți achiziționezi cărți sau cursuri online, deci să aloci o sumă și pentru educație. De aceea, cheltuielile inutile ies din discuție, precum cele pentru distracție, dacă veniturile pe care le ai nu sunt suficient de mari.

Totodată, e necesar să rămâi pragmatic și să cauți cele mai bune oferte pentru tine. De exemplu, ai putea să îți cumperi obiecte și accesorii second-hand sau să apelezi la alte persoane care ți le pot oferi gratis. De asemenea, profită de reducerile la haine sau de discounturile la mâncare.

Învață să devii independent și disciplinat

Ca să pui bani deoparte, e recomandat să fii disciplinat și cât mai independent. Mai exact, nu ai nevoie de o menajeră ca să îți facă curățenie în cameră sau în locuință, fiindcă poți să faci și tu această activitate. La fel de bine, indicat ar fi să înveți să îți gătești singur, ca să nu depinzi mereu de pachetul părinților. Plus că vei face economii considerabile dacă vei mânca acasă, nu în oraș.



Caută surse de venit

Dacă timpul nu îți permite să ai un job full-time, poți mereu să cauți soluții alternative, cum ar fi un loc de muncă part-time, un internship plătit sau să lucrezi pe bază de proiect. Chiar dacă nu obții suma pe care o vrei, niciun ban nu strică. Plus că, pe lângă remunerație, capeți și experiență în câmpul muncii, ceea ce te va ajuta pe viitor, ca să prinzi un post mai bine plătit. Așa că încearcă să profiți de fiecare oportunitate.

Așadar, ca să economisești, e necesar să faci și câteva sacrificii, mai ales când ești tânăr. Totuși, ia în considerare faptul că ai toată viața înainte să evoluezi din punct de vedere profesional, dar asta nu înseamnă că trebuie să te culci pe o ureche. Atât timp cât vei fi ambițios, vei munci și vei fi consecvent cu privire la obiectivele tale, cu siguranță, vei avea succes. Rămâi pragmatic, caută cele mai bune oferte, încearcă să te angajezi și apelează la tehnologie ca să îți ușurezi viața.

Sursă foto: Shutterstock.com